2021. 01. 14., csütörtök, 13:55

KÖRBERENDELJÜK A VÁROST - Vasút Büfé

A járványhelyzet teljesen új helyzetet teremtett a vendéglátós piacon, miután az éttermek jelentős része átállt a kiszállításos/elviteles rendszerre. Mi magunk is nehezen tudtuk lekövetni a történéseket, ezért úgy döntöttünk, rendelős formában rebootoljuk éveken át futó sorozatunkat, hogy képet kapjatok az aktuális helyzetről. A Texas Burger, a Sláger Futár, a Lagom Bistro és a Kis Dorottya után a Vasút Büfét teszteltük be.

A legnépszerűbb streetfood-ok listáján talán csak egyetlen kaja előzi meg a pizzát, és ez a gyros. A görög származású étel mindennapi gasztro kultúránk részéve vált, tényleg majd minden utcában találni egy gyrosost, a pizzától eltérően azonban kevésbé szolgáltat vitaalapot. Ez talán annak tudható be, hogy szinte bárki által könnyen elkészíthető alapanyagokból készül - sült hús, pita, zöldségek, öntet -, így nem fedezni fel akkora differenciákat az üzletek között.

A közhiedelem szerint borjúból készül az eredeti görög gyros, valójában azonban sertéshúst használnak többnyire, itthon a csirkecombfilé a favorit. 

A gyros tehát nem egy hálás tesztalany, a legtöbben szubjektív benyomás alapján választják ki kedvencüket. Mostanra Kaposváron is nehéz lenne felsorolni az összes gyrosost, emellett sok pizzás, hamburgeres hely is kiegészítette vele repertoárját. A Netpincéren már szűkösebb a lista e téren, így szinte adta magát a lehetőség, hogy a még nem tesztelt Vasút Büfé verzióját próbáljuk ki.

Rendelős ételeknél a kiszállítási idő az első megugrandó léc, amit a Netpincér GO ezúttal is csont nélkül hozott fél órás idejével. A gyors fuvar általában meleg ételt ígér, és ezúttal sem kellett csalódnunk.

Mennyiségre rendben van a doboz tartalma, és esztétikailag sem lehet panaszunk, nem egy sebtében összedobált tál benyomását kelti, szépen elkülönülnek az összetevők. Friss, élénk színű, zöldségek, kívül ropogós, belül puha, enyhén fűszeres sültkrumpli, omlós hús. Utóbbinak nem tenne rosszat még egy kis pirítás, és a szósszal is bánhatnának bátrabban mind fűszerezés, mind mennyiség terén, de ez mind-mind egyéni ízlés kérdése.

 

Gyros tál öntettel, fűszeres hasábburgonyával - 1400 Ft

Plusz pontot érdemel a kedves figyelmesség, hogy egy dobozos teát mellékeltek ajándékba. Amit hiányoltunk, az a pita volt, melyet a sült krumpli mellé is szívesen fogyasztunk, ha már gyros tál, de ezt valamiért szinte az összes környékbeli gyrosos kihagyja. 

 

Objektíven nézve nem találtunk negatívumot a Vasút Büfé gyros tálján, de nem is hagyott mély nyomot bennünk, ez egy korrekt tál korrekt áron.

 

10/7

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: