2021. 01. 06., szerda, 13:18

KÖRBERENDELJÜK A VÁROST: Kis Dorottya

A járványhelyzet teljesen új helyzetet teremtett a vendéglátós piacon, miután az éttermek jelentős része átállt a kiszállításos/elviteles rendszerre. Mi magunk is nehezen tudtuk lekövetni a történéseket, ezért úgy döntöttünk, rendelős formában rebootoljuk éveken át futó sorozatunkat, hogy képet kapjatok az aktuális helyzetről. A Texas Burger, a Sláger Futár és a Lagom Bistro után a Kis Dorottya Pizza & Tésztabárt teszteltük be.

A donneri kulthelybe 2019-ben lehelt új életet jelenlegi gazdája - előző korszakáról itt írtunk -, és az elmúlt két évben sikerült olyan hírnevet szereznie magának, hogy amolyan helyi pizza-Mekkaként emlegetik a tésztakedvelő kaposváriak. A hírnévvel persze az elvárások is nőnek, így mi is magasabb lécet állítottunk mint egyébként. Étlapjuk nincs túlbolondítva, de minden pizza-tészta fan megtalálja rajta standard olasz kedvencét, mi természetesen a pizza szekciót céloztuk be egy klasszikussal.

Hogy a rávalók ne vigyék el a showt a tészta elől, az összesen három feltéttel operáló Pizza Piccante-t választottuk: paradicsomszósz, mozzarella sajt, paprikás csípős szalámi. 11 óra 10-kor leadott rendelésünk 45 perc múlva öltött alakot a még szinte gőzölgő pizza képében, igen szexin festett.

 

Salame Piccante pizza - paradicsomszósz, mozzarella sajt, paprikás csípős szalámiKinézetre a klasszikus látványhoz mérve kicsit “kopárabb” a terep, de ez csak azoknak negatívum, akik még nem ettek igazi olasz pizzát, a többieknek - így nekem is - szemet gyönyörködtető az összkép. Leheletvékony tészta, duci, néhol kissé égett szél, slendriános lazasággal rádobált szalámiszeletek és sok-sok mozzarella.

Papírvékony tésztaAz olasz szalámi kellemesen pikáns és szaftos, a szósz érzéssel fűszeres, így hagyja érvényesülni a széleken ropogós tésztát és a minden szeletnél nyúlós mozzarellát: 

tökéletes harmónia.

Ami az ilyen pizzáknál másodlagos nyereség, hogy nem úgy állsz fel az asztaltól mint a farkas, miután Piroska köveket varrt a hasába, hiszen minket úgy megnyert, hogy pár órával később ugyanúgy rámentünk volna egyre. A Kis Dorottya pizzái árban bőven a kaposvári átlag felett mozognak, a legolcsóbb Margherita 1480 Ft, de találunk a sorban 2340 Ft-os összeállításokat is. Ez tényleg egészen közel van az igazi olasz pizzákhoz, aminek természetesen meg kell fizetni az árát. 

 

Aki sokallja annak is csak azt tudjuk ajánlani, hogy egyszer-egyszer szánjon rá pár száz forinttal többet, és élvezzen pár szeletet az olasz gasztronómiából!

Ja és teljesen megérdemelten:

10/10

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: