2020. 12. 01., Kedd, 11:58

KÖRBERENDELJÜK A VÁROST - Sláger Futár

A járványhelyzet teljesen új helyzetet teremtett a vendéglátós piacon, miután az éttermek jelentős része átállt a kiszállításos/elviteles rendszerre. Mi magunk is nehezen tudtuk lekövetni a történéseket, ezért úgy döntöttünk, rendelős formában rebootoljuk éveken át futó sorozatunkat, hogy képet kapjatok a jelenlegi helyzetről. A Texas Burger után egy kevésbé ismert, csak kiszállítással működő konyhát, a Sláger Futárt próbáltuk ki.

A Netpincér jelenlegi 16-os repertoárját fürkészve ők az egyedüli kakukktojások, vagyis akiket még hallomásból sem ismertünk. Étlapjuk a legpuritánabb a listán szereplők közül, mindössze 5 féle pizza, 5 főétel és egy desszert szerepel rajta.

Választásunk egy közkedvelt pizzára, a "Magyarosra" esett, melyet fix 28 cm-es méretben kínálnak Slágerék. A megrendelést 11:09-kor adtuk le, a Netpincér előrejelzése 70-80 percet jósolt a kiszállításig. Végül 12:37-kor érkezett a saját futárjuk, ez közel másfél óra, ami igencsak meghaladja az optimálisnak tartott 40-60 percet. De nem ez volt az egyetlen probléma.

Biztosan ti is jártatok már úgy, hogy hidegen érkezett a pizza, az erre vonatkozó panaszomat egy esetben a következő válasszal oldotta fel a futár: - Ja, kicsit kihűlt menet közben, dobd be a mikróba!

Ilyen cinikus megjegyzés most nem borzolta tovább az idegeimet, de elég idegesítő lehet egy hidegen érkező pizza, miután korgó gyomorral vártál rá másfél órát. 

Azt mondják, nincs rossz pizza, csak nem elég éhes ember, ezt a közhiedelmet ezúttal cáfolom. Bár olyan éhes voltam, hogy az asztalon lévő papírra kezdtem azt haluzni tejberizsa, a dobozt felnyitva nem dobtam cigánykereket a látványtól.

Ha egy pizza külcsínre az olaszos tökéletességtől még messze is áll, a tészta és a feltétek még megmenthetik. A langallószerű tészta azonban egy újabb tőrdöfés a korgó gyomornak, a helyzeten pedig sem a bőséges trappista sajt, sem a többi feltét nem segít, a szájban egyedül a paprika csípőssége maradt az elfogyasztott két szelet után. 

A teszt végére sok minden kiderült, de egy kérdés még mindig maradt: Miért???

10/4

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: