2020. 11. 27., Péntek, 11:00

KÖRBERENDELJÜK A VÁROST: Texas Burger

Az elmúlt években több, mint 20 kaposvári helyet viziteltünk végig, hogy útmutatót nyújthassunk nektek a helyi menükínálat minőségéről, árairól, benyomásairól. A járványhelyzet teljesen új helyzetet teremtett a piacon, miután a vendéglátók jelentős része átállt a kiszállításos/elviteles rendelésre. Mi magunk is nehezen tudtuk lekövetni a történéseket, ezért úgy döntöttünk, rendelős formában rebootoljuk sorozatunkat, hogy képet kapjatok a jelenlegi helyzetről. 

A könnyebb összehasonlíthatóság érdekében három kategóriába osztottuk a vendéglátókat: street food kajáldák, klasszikus éttermek, kiskonyhák. Első körben mindhárom kategóriából szemeztünk, első tesztünk egyik alanya a 2016-ban kétszer is kipróbált Texas Burger volt. 

A belvárosi burgerező is csatlakozott azokhoz, akik a Netpincér szolgáltatását veszik igénybe kiszállításhoz, melyet az országos ételrendelő oldalán a GO szócska jelez. A Texas teljes helyben fogyasztásos étlapja megtalálható az online rendszerben, és a kiszállítás is ingyenes.

A hely ikonikus burgerét, a Texast választottuk, melyet 11:09-kor rendeltünk meg, meglepetésünkre 11:26-kor már csöngött a kaputelefon, azaz még 20 perc sem kellett a rekordidejű kiszállításhoz. 

Az első piros pont a szupergyors kiszállítás után a csomagolásért jár, a sajátlogós hambis doboz nagyon praktikus a sok helyen még mindig használatban lévő alufóliával szemben, amiben sok esetben összeszottyan a buci a meleg pára miatt. A még meleg burger beltartalmát közelebbről megvizsgálva élénk színű, friss zöldségek és megfelelő vastagságú húspogácsa bukkant elő, alatta saját szószukkal és egy lapka olvadt cheddarral. 

Az első harapás azonnal felfedte a hús szaftosságát és medium állagát, mely mellett nem maradt el a speckó szósz enyhén édes, kissé BBQ-s ízvilága sem. A cheddarral lehetne bátrabban bánni...

Ha valamin lehetne javítani, az a "széthullós" buci, a belevalók megérdemelnének egy minőségibb keretet némi ropogást kiváltó rápirítással. 

A tálalás (ha lehet ilyenről beszélni kiszállított burgernél) korrekt, az óriás bundázott hagymakarikák remek köretnek bizonyultak, ez a burger 1690 Ft-os árával felveszi a versenyt a nagytestvérekkel apró hibái ellenére is.

Az ítéletünk:

10/7 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: