Két kaposvári srác úgy döntött, újranyitják a Kis Dorottyát, a Donner kulthelyét

2016. 01. 04., hétfő, 15:40

Két kaposvári srác úgy döntött, újranyitják a Kis Dorottyát, a Donner kulthelyét

Sajátos hangulata miatt mindig is szerettük ezt a helyet. A donneri törzsközönség mellett, feljártak ide olyan arcok is egy tippmixre vagy kávéra, akiknek egyébként semmi dolga nem volt a környéken, hacsak nem kifejezetten valamelyik BL meccs miatt érkeztek. Városszerte ismert flipperes hely volt, hisz mindig állt legalább kettő a sarokban. Két és fél évvel ezelőtt váratlanul zárt be és sokaknak hiányzott a jó öreg Kis Dori, naná hogy felkaptuk a fejünket az újranyitás hallatán.

Két kaposvári srácnak, Kovács Bálintnak és Kiss Dánielnek jutott eszébe újranyitni a város legendás Dori-ját, akik ráadásul most először futottak neki a popszakmának. Bálint építészként végzett Pécsen, Dani pedig mulatós előadóként keresi a hamburgerre valót.

 

Elég nagy a kontraszt az építész szakma és a vendéglátózás között, hogy sikerült ezt összehozni?

Bálint: Ez így van, de mindig érdekelt a vendéglátás, ezen belül is a pubok, bisztrók. Nyáron kezdtünk el nézelődni, Kaposváron több kiadó üzlet is volt, ami érdekelt. Megnéztük például a Bombardiert, az Istanbult, végül ez mellett kötöttünk ki. Nincs hasonló hely a környéken, mióta az előző tulaj bezárta, gondoltuk megpróbáljuk.

 

Ahogy elnézem, nem keveset dolgoztatok rajta, tök máshogy néz ki, mint előtte..

 

 

Gyakorlatilag nulláról építettük újra, teljesen szét volt bombázva, beleértve az emeletet is. Októberben álltunk neki, és most végeztünk vele, szóval időben és pénzben is rendesen bele kellett szállni...

 

Említetted, hogy nincs hasonló hely a környéken, ami eleve vonzerő lehet, de van valami konkrét koncepció is?

Ha megnézed a berendezést, feltűnik, hogy azt a vonalat próbáltuk megcsinálni, ami most trend. Raklap bútorok, antik izzók, fából készült kiegészítők. Mi is ilyen helyekre járunk szívesen. Az italkínálatot is ehhez próbáljuk majd igazítani azzal, hogy lesznek kézműves sörök, szörpök.

 

Az árakat próbáljuk korrekt kocsmai szinten tartani, egy 0,5-ös Staroprament megihatsz nálunk 320-ért, de egy nagy Jim Beam-et is lekaphatsz 360-ért.

Amire külön hangsúlyt fektettünk, az a jó kávé, hiszen többen is mondták, hogy az előző tulaj idején sokan az miatt jártak be. A Mantaro márkát választottuk, ami egy nagyon jó minőségű kávé, tudtunkkal rajtunk kívül csak egy helyen kapható még a városban.

 

Nyitás óta mik a tapasztalatok a vendégek részéről?

Egyre többen térnek be a régi bútordarabok közül, már most sok jó sztori előkerült.

Valaki mesélte, hogy az egyik ismerősének itt volt a lagzija, ezért már csak nosztalgiából is visszajár.

De vannak új vendégeink is, szilveszterkor például tele voltunk.

 

 

Azt hogy gondoltátok, hogy nincs egy darab flipper sem? :)

Mivel hellyel kicsit szűkösebben vagyunk az emelet hiánya miatt, egyelőre csak egy csocsót állítottunk csatarendbe, a következő beszerzés pedig egy biliárd asztal lesz a teraszra. De próbálunk majd helyet szorítani a flippernek is, nézzetek majd be tavasszal!

Szavadon foglak!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: