2018. 12. 31., Hétfő, 11:00

Ezek az üzletek és éttermek nyíltak/zártak be 2018-ban Kaposváron

A listát végigböngészve azt kell mondjuk, hogy a 2018-as év összefoglalva elég forgalmasra sikerült... Mutatjuk is, miről beszélünk, hiszen itt a lista, hogy milyen éttermek, kávézók, cukrászdák, és üzletek nyíltak illetve zártak be az idei évben Kaposváron.

Január

Az év első hónapjában sem maradtunk új helyek nélkül, ugyanis a több éve szunnyadó Photo Hall helyén megjelent az MBK Home, majd érkezett a hír, miszerint Thai Masszázs Stúdiót indítanak a városban, mégpedig a a Pranakorn Thai Massage-t.

Február

2018 februárjában sajnos ismét megüresedett a Domus, ugyanis szomorú búcsút kellett vennünk az SK Cipő és Ruházati Áruháztól. Hamarosan megnyitott a Teleki utcában a Mega Turi és ismét visszatért - finom ételekkel pezsdítve a donneri felhozatalt - a  Kis Dorottya Bisztró. A hó végén a több éve a Corsoban működő  Luxxs fehérneműket árusító bolttól köszöntünk el. 

Március

A hónap elején megszűnt a főként 290 forintos dolgokat árusító üzlet az EuroShop, de az Ady Endrében koránt sem volt ilyen unalmas az élet márciusban, hiszen az egyik fagyizó tulajváltáson ment keresztül, így pedig megszületett a  Dolce Vita Gelato. Március 20-án a Corso Üzletközpont felhozatala bővült egy országos üzletlánc képviseletével, hiszen megnyitott a TopSop, majd a több éve működő Damas fejezte be működését Kaposváron. Szerencsére nem ezzel a szomorú hírrel kellett zárnunk a hónapot, ugyanis elkezdtek csöpögni az infók egy új fenszi helyről kedvenc tavunk közelségében, a Deseda Kapuja elnevezésű étterem nyitásáról.

Április

Kevéske, alig másfél hónapos működése után lehúzta a rolót a Mega Turi, majd egy újdonság érkezéséről szólt a fáma, ugyanis a Honvéd utcában egy vadi új  Salátabárról kezdtek beszélni. Április elég unalmasra sikerült, ugyanis a belvárosban mindössze a Marilyn Shop volt az egyetlen újonc a palettán. 

Május

A tavasz végén ismét örülhettünk, ugyanis kinyitott a nyár üdvöskéje a Desi Beach Bár, végre belekóstolhattunk a Fő utcán egy szuper kínai étterem, az Ázsia Konyha felhozatalába, de az étterem/büfé fronton nem csak jó híreket kaptunk ebben a hónapban, mivel bezárt a Zárda utcában a Leberkase BüféA Telekiben folyamatosan szembe kerülünk valami újdonsággal, így volt ez májusban is, hiszen megérkezett a  Hódi Pamelával márkajelzett üzlet a MeDooForYou.

 

Június

A nyár első hónapjában is az ételeké volt a főszerep, esélyünk volt tesztelni egy új pizzériát, a Popeye Gyorsétterem és Pizzéria kínálatát faltuk végig, majd az Irányi Dánielben található szuper új street foodos hely, Box & Food  eszméletlen menüit ettük végig, de nem csak gyarapodtak a kajáldák a városban, hiszen bezárt  Vanda Pecsenyesütő. A Teleki utcában a Mega Turi helyén megjelent a Canaan Diszkont, a kaposvári állóvizet pedig egy durva hír rázta meg, mégpedig a Cinema City kivonulása a városból. 

Július

Júliusban érett az uborka a városban, ugyanis mindössze az Egykávézó zárt be, de ők is csak az új hely megnyitásáig szüneteltették a működésüket. 

Augusztus

A nyár végén visszatért egy régi-új étterem a helyi palettára, mégpedig a  Rómahegyi Csalogány étterem, ám ha lehet mondani, az egész város az új Kaposvár Plázában található felújított mozinak örült a legjobban a Kultik Kaposvárnak. 

Szeptember

A kaposvári vásárlóközönség nagy örömére a Petőfi utcában végre megnyitott az ALDI a CBA Cent helyén, ám a Szafi Fitt termékek kedvelőinek jó hónapja volt, ugyanis elkezdte működését a Fitt & Free Reform Szaküzlet. Sok éves működése után el kellett, hogy búcsúzzunk a Bánfai Óraszalontól, és a Playersroomtól is, aminek helyét azonnal átvette a SportFactory.

Október

A Berzsenyi Dániel utcában egy bolt bezárására lettünk figyelmesek októberben, ám kiderült, hogy nem végleg kellett elköszönni az Eni virágszalontól, hiszen csak a Fő utcába költöztek. Szomorúan fogadtuk a hírt, miszerint a belvárosban búcsút kell mondanunk az egyik kocsmától, ez pedig nem volt más, mint a GRUND. Ám jó dolgok is történtek, a Plázában, újabb és nagyobb üzletbe költözött a Rossmann, illetve a piros házak alatt megnyitott a Kiss Mackó Barlangja ételbár.

November

A Kália Áruház környékén munkálatokra lettünk figyelmesek novemberben, hamar kiderült, hogy a Marázplast működik majd a továbbiakban a helyén. Még ebben a hónapban igazi magyar ízekre bukkantunk a BI-GYUSZ Lángosozóban, ahol szuper gánicát tudtunk befalni. 

December

Az év végén egy új retro cukira lettünk figyelmesek, mégpedig a Nagyhegyesi Retro Cukrászatra, majd kiderült, hogy a Grund helyét a Kapos Street Food foglalja majd el, ahol hamburgerekkel és sörrel várnak majd bennünket. 2018 utolsó versenyzőjeként pedig egy fenérneműket és intim dolgokat árusító üzlet belvárosba való beköltözésére kaptuk fel a fejünket, az Erotikacityre a Berzsenyi Dániel utcában. 

Sűrű éven vagyunk túl az egyszer biztos!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: