2018. 11. 20., Kedd, 10:01

Visszatér az igazi tradicionális magyar konyha Kaposvárra! - Végre kapni igazán jó gánicát!

Még október első felében figyeltünk fel a Fő utca felső szakaszán egy új lángosozóra, ám csak a napokban határoztuk el magunkat, hogy megkóstoljuk kínálatukat. Annyit előre leszögeznénk, hogy igazán rosszul tettük, hogy ennyit vártunk, hiszen a lángosok mellett egy számunkra igazán kedves ínyencséget is fogyaszthatunk a BI-GYUSZ Lángosozóban, mégpedig a gánicát! 

De ne szaladjunk ennyire előre, az üzleten kívülről is megakad az ember szeme, hiszen nem követi a street food vonalat, mind kívülről, mind pedig belülről a hagyományos magyar tradíciókon mozog. A falak tele vannak szőttesekkel, kiakasztva fakanalakat találunk és persze az elmaradhatatlan piros-fehér kockás terítő sem hiányzik. 

A BI-GYUSZ Lángos megálmodója egy olyan üzletet szeretett volna létrehozni a kaposvári haspókoknak, ahová napközbe bármikor bemehetünk, és Face-to-face láthatjuk, hogy mi kerül pár perc múlva elénk az asztalra. A kínálatra a tradícionális, nagyanyáink hagyományos receptje alapján készülő ételek kerültek fel, így a több ízben kapható lángos, és már az előbb is említett gánica. 

A gánicán kívül két különleges lángosra is felkaptuk a fejünket, minden csípős imádónak ajánljuk a Sárkány csókját, azoknak pedig, akik csak egy kisebb megbolondításra vágynak, a Parasztos lehet a legjobb választás, melyre plusszba bacon és hagyma is kerül. 

Sajnos mi nem bírtunk legyűrni egyszerre ennyi finomságot, ám gyorsan elcsomagoltattuk őket, hogy uzsira is maradjon. Ha nektek is csak 1-2 percetek van beszerezni egy kis harapnivalót, elvitelre is kérhetitek náluk, ráadásul teljes kiőrlésű is lehet a lángos tésztája. 

Utunkat a BI-GYUSZ Lángosozóban egy kávéval és egy forró teával zártuk, hogy felmelegedjünk ebben a cudar időben, ám nem állíthat meg minket a hó vagy a fagy sem a következőkben, hogy ismét belakjunk a város legfinomabb gánicájával!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: