Kaposváriak külföldön - Gyurka Gergely / London

2018. 01. 26., péntek, 15:40

Kaposváriak külföldön - Gyurka Gergely / London

Cikksorozatunkban kaposvári származású, külföldön élő arcokat mutatunk be, így betekintést nyerhettek az életükbe, motivációikba. Ha te is döntés előtt állsz, hogy indulj/ne indulj, és ha igen, merre, talán segít neked ez a sorozat.

Gyurka Gergely a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskolában végzett, majd 2012-ben félbehagyta a Kaposvári Egyetem adóigazgatási szakát, hogy Londonba költözhessen. Először mosogatóként dolgozott egy forgalmas étteremben a London Eye-nál, majd ugyanitt chef lett, de azóta otthagyta a vendéglátást.  
 

Mivel foglalkozol most?

Jelenleg vállalkozóként dolgozom, mint motoros futár. Saját időbeosztással, főnökök nélkül, nyugodt meló, szeretem amit csinálok. Emellett az otthon elkezdett DJ karrierem is építem, szerencsére sikeresen. A zenéim a kiadóknál általában a top 10-es listára kerülnek. London legnagyobb klubjaiban is volt szerencsém már játszani, olyan fellépők előtt, akiket előtte csak a laptop vagy telefon kijelzőjén láttam és csak álmodni mertem, hogy majd a nevem egy plakáton lesz velük. A jövőben szeretnék ebből megélni és csak ezzel foglalkozni. Úgy néz ki jó úton haladok.


Miért döntöttél úgy hogy külföldön fogsz élni?

Egy otthoni volt munkatársam hívott fel, hogy van ez a meló, jöhetek ha érdekel. Előtte sosem terveztem, hogy külföldre költözöm, de aztán úgy döntöttem, hogy megpróbálom.

Milyen nyelvtudással indultál el?
Egy erős alap nyelvtudás, ami elég volt arra, hogy ne adjanak el. :D Viccet félretéve, nem volt egyszerű, pedig az iskolában jó angolos voltam és még nyelvvizsgám is volt, ami, mint kiderült, külföldön egyenlő a nullával.

 



Mi a véleményed az ottani magyarokról?

 

Hála isten olyan környéken lakunk (szándékosan), ahol alig vannak magyarok. Próbálom kerülni őket, nem túl jók a tapasztalatok. Persze van kivétel, vannak magyar barátok azért.

 


Mennyibe kerül egy doboz sör/kenyér/hajvágás?
Átlagáron egy doboz sör £1.30 (kb. 440 Ft), a kenyér £1 (kb. 340 Ft). Hajvágást lehet nagyon olcsón £5-ért (kb. 1700 Ft) ilyen-olyan indiai, pakisztáni, arab üzletekben, de aki kicsit is igényes, szerintem nem teszi be oda a lábát. Én egy magyar sráchoz járok egy belvárosi szalonba, £25 (kb. 8500 Ft) a vágás-mosás-szárítás. A minőség amit nyújt, megér ennyit.

 



Mi a legfurcsább tapasztalatod? 
Az, hogy nagyon kedvesek, udvariasak, mindenki megkérdezi a másikat, hogy van, de a választ nem várják meg, mert ez csak formalitás náluk. Kezet sem fognak.

 

Amikor tele a metró, de tényleg fullon tele és azt hiszed már nem fér fel több ember, legalább hárman még felnyomorognak.

 

Mi a vezető hír most az ottani újságokban?
Harry herceg esküvője és a brexit.

Mi hiányzik itthonról leginkább?
A mama főztje.

Milyen hiánycikkeket viszel magaddal itthonról, mikkel tankolsz fel, ha mész vissza?
Főleg a mama főztjét! :D De mindig hozok Privát Húsos termékeket is. Meg apa pálinkáját.


Bejöttek a számításaid?
Igen. Nincs okom panaszra.

 


Hogy tervezed a jövőd?
A közeljövőben nem tervezem a hazaköltözést.

Mit üzensz Kaposvárra?
Azt, hogy a pénz itt sem hullik az ölünkbe, ugyanúgy meg kell dolgozni érte, sőt még keményebben. Viszont sokkal több a lehetőség és magasabb az életszínvonal. Tervezheted az életed, van mire építeni és ha rendesen dolgozol megbecsülnek és rendesen megfizetnek.

 

Sokkal többet ki tudsz hozni az életedből, mint gondolod. Ha külföldre tervezel csak ajánlani tudom, de minden kezdet nehéz.

 

Kaposváriak külföldön / Berlin

Kaposváriak külföldön / Granada

Kaposváriak külföldön / Óceánjáró

Kaposváriak külföldön / Svédország

Kaposváriak külföldön / London

Kaposváriak külföldön / Shanghai

Kaposváriak külföldön / Ipswich

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: