Kaposváriak külföldön - Ullár Barbara / Shanghai

2016. 12. 16., Péntek, 10:57

Kaposváriak külföldön - Ullár Barbara / Shanghai

Cikksorozatunkban kaposvári származású, külföldön élő arcokat mutatunk be, így betekintést nyerhettek az életükbe, motivációikba. Ha te is döntés előtt állsz, hogy indulj/ne indulj és ha igen, merre, talán segít neked ez a sorozat.

Barbi 24 éves, Kaposváron a Munkácsy gimnáziumba végzett, majd reklámszervezést és marketinget tanult. Három éve ment ki Shanghaiba, de Ázsia számos pontján megfordul munkája során, ami a nagybetűs modellkedés.

Miért döntöttél úgy hogy külföldön fogsz élni? 
15 éves korom óta több otthoni modellügynökség is megkeresett különböző nemzetközi modellszerződésekkel, ajánlatokkal, de sosem mertem belevágni. Többen unszoltak is, amíg rá nem vettek, hogy megcsináljam az első portfóliómat, de csak pár évvel később indultam neki az első utamnak, amikor lehetőségem adódott, hogy nem egyedül, hanem egy másik magyar lánnyal utazzak.

Sosem érdekelt korábban a modellkedés, vagy ez a világ, sosem éreztem a késztetést, hogy különböző címlapokon szerepeljek, vagy ilyen-olyan márkás ruhákat adjanak rám, leginkább a kalandvágy hajtott, hogy új helyeken járjak, új emberekkel találkozzak, fejlődjek..


Mi a véleményed az ottani magyarokról?
A kint élő vagy kiutazó magyar fiúk-lányok mind nagyon nyitottak, kedvesek, szeretnek bulizni (legalábbis nyilván azok, akikkel találkoztam, de a többiekről sem hallottam még semmi rosszat), viszont nem nagyon van összetartás, azért is, mert mindenki nagyon elfoglalt..

Mennyibe kerül egy doboz sör/kenyér/hajvágás?
A kínai alap élelmiszer árak nagyjából megegyeznek az otthoniakkal, viszont az importált áruk sokkal drágábbak (találtam dobozos Pécsi Sört 2700 forintért az egyik boltban - lol)

Nincs rendes kenyér, minden pékárunak kalács íze van, mindent cukroznak…
Viszont a masszázs, a manikűr-pedikűr, a hajvágás nagyon olcsó, pár száz forint és nagyon jók is benne..

Nagyon nehéz elviselnem, hogy mindenhol és mindenhova odaköpnek. A körmeiket (vagy az összeset, de a kisujjukon feltétlenül) több centisre megnövesztik, és azokkal könnyedén megy a fül és orrpiszkálás...szégyentelenül...

És folyton ordibálnak. A közlekedés teljes katasztrófa, az irányjelzőt nem ismerik, csak a dudát.. És biztos ti is láttatok már arról videókat, hogy az emberek az autók elé vetik magukat Kínában, hogy így jussanak pénzhez...
 

Milyen hiánycikkeket viszel ki itthonról egy szabadság után?
Pick szalámit, nokedliszaggatót :DDDDD, tejszínt, vajat, májkrémet, kolbászt viszek magammal mindig (ennyi húst eszek abban a pár hónapban amíg kint vagyok Kínában..)

Bejöttek a számításaid?
Természetesen bejöttek a számításaim, jobban is, mint elképzeltem :)

Hogy tervezed a jövőd? 
Úgy tervezem, hogy valószínűleg ez az utolsó utam. Jövőre kiköltözöm Új-Zélandra egy évre a barátommal, dolgozni, és körbeutazni Ausztráliát. Azután pedig szeretnék tanulni, dolgozni.. akár itthon, akár külföldön

Kaposváriak külföldön / London

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: