2016. 12. 30., péntek, 19:25

Ezek az üzletek, éttermek nyíltak/zártak be 2016-ban Kaposváron

Rengeteg új üzlettel és étteremmel gazdagodott városunk 2016-ban, de soktól szomorú búcsút kellett vennünk. Nézzük hány ilyenről adtunk hírt!

A január az egyik legismertebb donneri egység újranyitásával kezdődött. Egészen más dizájnnal, vezetőséggel kapta vissza Kaposvár és a donneri lakosság a Kis Dorottya Bisztrót.

 

 

Aztán márciusig kellett várnunk, hogy egy kis mozgolódást véljünk felfedezni városkánkban, hiszen ekkor bővítették ki a Somogy Üzletházban a kínai üzletetegy még nagyobb kínai üzletté.

 

 

Áprilisban a város szívében felpörögtek az események, több új fagyizót is átadtak. A sort a Valentina fagyizó nyitotta meg. 

 

 

Májusban a MannaICE folytatta a sort a Stühmer Kávéház teraszán, majd a Levendula Kézműves Fagylaltozóban tesztelhettük a finom fagyikat.

 

A tavasz utolsó hónapja is tartogatott meglepetéseket. Szomorú búcsút kellett vennünk a Vicolo étteremtől de ugyanott a La Pergola éttermet köszönthettük.

 

 

Júniusban a fiatalság nagy örömére megnyitott a Közösségi Tér, aztán nem messze tőle ismét feltűnt az Alexandra Könyvesbolt

 

 

Ugyanebben a hónapban kaptunk egy teljesen új hamburgerezőt a Texas Burger személyében és a Desedán egy nagyon csecse kis hellyel gyarapodott a kínálat, a Desi Beach Barral

 

 

Júliusban egy új hely sem zavarta fel a kaposvári állóvizet, ám augusztusban a Corso bővült egy KIK üzletettel.

 

 

Az ősz első hónapja szomorkásra sikeredett az Ady Endre utcai Orex bezására miatt, de nem sokáig tartott a gyász, ugyanitt ékszerbolt nyitott nem sokra rá. Ám a szeptember az édesszájúaknak okozta a legnagyobb örömöt, hiszen ismét vásárolhatunk a Slendy Süti Mintabolt-ban.

 

 

Október hava igazán sűrűre sikeredett, a KÖTÉL Egyesület felavatta az új szertárát, a Plázában köszönthettük az új női ruhaboltot, a Tally Weijl-t és a kisgömböc is ebben a hónapban látott napvilágot Kaposváron. Éttermek terén sem maradtunk szárazon, akarom mondani éhesen, ekkor nyitott a Pizza udvar. 

 

 

November a Csiky Gergely Színháztól való szomorú búcsúval kezdődött, majd ezt követően jött az az infó, hogy a Pogo Centert is lerombolják hamarosan. 

 

 

Szerencsére az ősz utolsó hónapjában nem csak búslakodásra volt okunk, mert kaptunk egy Torkos Gyorsbüfét frankó pizzákkal és hambikkal, aztán ismét megnyitott a Saxoo London a Plázában, majd november végére kitárta kapuit az Erzsébet Sörház is. 

 

 

Évzárásként a Corso fennállása óta működő Takko-tól kellett elköszönnünk, de nagy örömünkre a street food palettán megjelent a Kapos Street Food.

 

 

Szerencsére az új üzletek/éttermek nyitásának száma magasabb volt, mint a bezártaké. Nagyon jó dolog, hogy ennyi lehetőséggel bővült a kaposvári felhozatal 2016-ban!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: