2016. 10. 21., péntek, 11:10

Új szereplő a kaposvári pizza dzsungelben - teszteltük is melegében!

A hét elején került kezünkbe a Zárda utcai Pizza udvar (Csorbamari helyén) nyitást hirdető szórólapja. Délutánra össze is hívtuk a csapatot és tárcsáztuk a számukat, hogy mielőbb beszámolhassunk nektek a friss húsról.

A szórólapon 56 fajta pizza található, 24-32 és 50 cm-es kivitelben, köztük - talán figyelemfelkeltésként - egy kétszintes pizza, továbbá 4 fajta gyerek pizzából is választhatunk, jellemzően édes feltéttel.

 

Azonnal rávetettük magunkat a szállítmányra

Hogy igazságosak legyünk, ugyanazokkal a szempontokkal értékeltük a pizzákat, mint a NAGY KAPOSVÁRI PIZZATESZTÜNKBEN.

22 percre volt szüksége a futárnak a kiszállításhoz, ami teljesen jó idő, ebből adódóan frankó meleg volt mindegyik tétel. A korábbi tesztet követve, most is a "standard" pizzát kóstoltuk elsőnek, paradicsomszósz, sonka, kukorica, sajt feltéttel. 

 

Kalifornai pizza 32' / 1070 Ft

Szép, szabályos, duci szélű tészta gőzölgött a dobozban, kellemesen barnára sült füstölt sajttal a tetején. A tésztája mindegyikünket meggyőzött és a feltét mennyisége is láthatóan rendben van. A paradicsomszószt ketten kicsit édesebbnek találtuk a megszokottnál, de ez egyáltalán nem hátrány, mivel a fűszerességgel együtt egyedi karaktert ad a pizzának. A külön kért pizzaszószról eltértek a vélemények, amiben egyetértettünk, hogy sűrűbb cucc mint bármelyik, amit a teszt alatt kóstoltunk, és very fűszeres. Ez a pizza egyébként nem kívánta, így tényleg csak az "íze" kedvéért rendeltük.

Jött aztán a (elképzelni sem tudtuk milyen lesz) kétszintes pizza, amit azóta sem értünk teljesen. Gyakorlatilag két pizza egymáson, alul BBQ szósz, sonka, bacon, kolbász, sajt, felül szósz, gomba, kukorica, paradicsom, olivabogyó, füstölt sajt. Jó esetben 3-4 feltétnél több nem kell a tésztára, ez így összesen 11, ami elég nagy zűrzavart okoz az ízlelőbimbók körül. A másik észrvevétel, hogy az alsó szint alapozásában rejlő sajt érthető módon nem sült át, krémes állaga miatt többen nyersnek hitték a tésztát.

 

Kétszintes pizza 32' / 2800 Ft

A gyerek pizza telitalálat volt, a semleges ízű pizzatészta nagyon jól ment a csokis krémhez és a vékonyra szelt, enyhén megpirult banánhoz, a fehércsoki darabkák pedig csak fokozták az élvezetet.

Banános-csokis pizza 24' / 970 Ft

Ha gyerek is van a társaságban, vagy csak egy kis desszertre vágytok a pizza mellé, tökéletes választás. 

 

A standard pizza mind tészta, mind feltét szempontjából 8-as és 10-es osztályzatokat kapott, ha a teszt többi pizzájával mérnénk össze, mindenképp a dobogó közelében lenne, ajánljuk kipróbálásra! 

Olvassátok el többi eszem-iszom cikkünket is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: