Régi-új szereplő a kaposvári étterem palettán – megnyílt a La Pergola

2016. 06. 07., kedd, 10:38

Régi-új szereplő a kaposvári étterem palettán – megnyílt a La Pergola

La Pergola – nem sokat mond nektek ez a név, nemde? És úgy hogy Viccolo? Na ugye! Így már ismerős kell hogy legyen, hiszen a Viccolo, működésének 10 éve alatt a város legfelkapottabb helyévé vált. Olyannyira, hogy egy péntek-szombat estén szinte csak asztalfoglalással lehet náluk vacsizni. De mitől vált ilyen népszerűvé ez a hely, és milyen újításokat takar a névváltás az olaszos étterem életében?

Viccoloból La Pergola

A kezdetekben talán a pizzájuk tette őket ismertté és népszerűvé a városban, jó döntésnek bizonyult, hogy nem kötöttek kompromisszumot a minőséget illetően, és nem szállítanak ki a mai napig. Így válhatott a Pizza Di Juci (pármai sonkás) pizzájuk város szerte fogalommá, hogy aztán a tésztára vágyó vendégek az étlap további fogásaival is megismerkedjenek. Aztán, ahogy mondani szokás, a többi már történelem…

A jól működő dolgokat kár bolygatni, ezt tarthatták szem előtt a felújításkor, hiszen belül megmaradt a "Viccolo-s" atmoszféra és a sajátos jegyek, ahogy a lelkes személyzet is.

A legnagyobb újítás a belső udvar kialakítása, azon belül is a pergola, ami a hasonló stílusú bútorzattal és a sok zölddel nagyon kellemes mediterrán hangulatot áraszt. Ottjártunkkor háromfős zenekar játszott, ami meglepő módon nem zavart minket, sőt úgy gondoljuk állandósíthatnák a triót. Az udvart a vendégházon és az éttermen keresztül is meg lehet közelíteni. Piros pontot érdemel, hogy gondoltak a gyermekkel érkező vendégekre is az udvar végében elhelyezett játékokkal.

 

Hangulatos lett az udvar

Étlap

Örömmel hallottuk, hogy szakácsfronton nem történt változás, ami ugyan az ételkínálatról nem mondható el. Gyakori vendégként mindig hiányoltuk a halakat és a változatosabb előétel kínálatot, ezt a csorbát most kiköszörülték. Előételként a klasszikus bruschetta variációk mellett, választhatunk például saját magunk által összeválogatott „vegyes olasz ízelítő látvány”-t, vagy akár bélszín carpaccio-t is.

 

Bélszín carpaccio rukkolával és parmezán sajttalInnét lehet összeválogatni az előételhez valókatVegyes olasz ízelítő látvány 2 személyre

A hallapra egész izgalmas tételek is kerültek, ilyen az egészben sült aranydurbincs, a grillezett tintahal, vagy a fekete kagyló. Persze a törzsvendégeknek sem kell szomorkodniuk, a nagy slágerek, mint a BBQ oldalas, vagy a grillezett csirkemell filé parmezánnal megmaradnak.

Örültünk még a profiterol megjelenésének is, illetve annak, (a most már elvárható változásnak) hogy minden tészta rendelhető gluténmentes változatban is.

Egészben sült aranydurbincs

Árak

Az árakat tüzetesebben átvizsgálva arra lettünk figyelmesek, hogy az előételek esetében csökkentek, míg az újonnan étlapra kerülő ételeknél a Kaposváron megszokott áraknál néhol magasabbak. Példának okáért a „Vegyes olasz ízelítő látvány 1 személyre” 1490.- , míg a „Grillezett tintahal parajos burgonyával” 3.450.- . Ami viszont mind az elő, mind a főételekre igaz, hogy nagyobbak lettek az adagok, aminek nyilvánvalóan örülhetünk.

 

Továbbra is megérdemeltnek tartjuk az étterem aranyérmes státuszát a városban, az eddig is állandó minőség mellé most még változatosabb étlap és nagyobb tér társult, ami csak tovább erősíti jó hírnevét.

Nektek pedig ígérjük, hogy egy kajateszt keretein belül komolyabban is beszámolunk az étlapra került újdonságokról.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: