Beteszteltük a város legújabb fagyizóját - a mogyorós mindent vitt

2016. 04. 12., kedd, 17:21

Beteszteltük a város legújabb fagyizóját - a mogyorós mindent vitt

Nemrégiben írtunk már róla, hogy Új fagyizó kavarja fel a kaposvári édesvizet az Ady Endre utcában. Ma nagy örömmel láttuk, hogy végre kinyitottak, így ígéretünknek eleget téve ki is próbáltuk.

 

 

Itt egy kis emlékeztető, milyen szempontokat is figyeltünk a nagy kaposvári fagyiteszt során:

Íz, adag mérete/súlya, ár. Ezek mellett persze dokumentáltuk, hogy hány fajtából lehet választani, milyen a hűtőpult összképe, a kiszolgálás, satöbbi.


Ennyi fajtából választhatunk: 16

Ár: 200 Ft

Egy adag súlya: 7-8 dkg

Ezeket kóstoltuk: csoki, eper, csokis keksz, mogyoró, fekete meggy

 

 

Megjegyeznénk, hogy a csapat nagy része hendikeppel indult, mert idén még egyetlen gombócot sem nyaltunk, és mint tudjuk, mindig az év első fagyija a legfinomabb... Maga a fagyizó egy pultból áll, ami rogyásig van tömve fagyival, a kiszolgálásra és az adagra nem lehetett panasz, a lányok mosolygósak és aranyosak, a gombócok pedig óriásiak voltak.

 

 

Színben a gömbök megtalálták a középutat, találkoztunk már élénkebb, de halványabb kiadásokkal is a városban. A sűrűnek nem nevezhető fagyiknak az olvadási ideje viszonylag gyors volt, így mire a kóstolás végére értünk, elérte a "lötyinek" nevezhető halmazállapotot.

 

 

Ízre a középkategóriába helyeznénk el a Valentina fagyizót. Amit kiemelnénk, az a mogyoró, ami mindenkinél elsöprő sikert aratott a kellő nagyságú sós mogyi darabokkal. A csoki engem egy lefagyasztott Nesquik italra emlékeztetett leginkább, de szó mi szó - legalább látott kakaót. A csokis keksz szétrobbantotta 7 főből álló csapatunkat, a társaság egyik része különösen imádta, míg másik fele velem egyetemben, kissé íztelennek találta.

Olybá tűnik, hogy az általunk kóstolt gyümölcsös ízeken még van javítani valója az "új fiúnak". Az epret túl műnek találtuk és kissé savanyúnak is, a fekete meggyet pedig rajtam kívül senki sem dícsérte meg. Ezzel tesztünkben az Adria fagyizónál egy kicsit jobban, míg a Stühmer Kávézónál picit gyengébben teljesített a Valentina fagyizó. Egyet viszont mindenképp kóstoljatok meg náluk - a mogyorósat! 

 

Átlagpontszám: 6.8

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: