2022. 07. 18., Hétfő, 11:26

A város két ikonikus figurája is búcsúzik - Bezárt a Tommaso és a Kapos Street Food is

Kaposvár első pizzériája a Tommaso 1991 óta ontja magából a fogásokat, míg a Noszlopy üdvöskéje a Kapos Street Food immár 6 éve színesítette a helyi streetfood palettát. Ám most mindkét történet véget ért, legalábbis Kaposváron.

Még a múlt évszázadban, 1991-ben indult útjára a Tommaso Pizzéria, mely a város legelső ilyen egysége volt egy apró, Sávház alatti üzletben. Akkoriban még 12 féle pizzát kínáltak, egy jó kis Margheritát 55 forintért lehetett náluk falni! Az ő történetükkel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk már részletesen, most sajnos egy szomorúbb történés miatt kerültek hasábjainkra.

31 év működés után ugyanis a múlt héten végleg bezárta kapuit a Tommaso Pizzéria. Régóta lehetett már hallani az étterem háza-tájáról a zárással kapcsolatos híreket, ám mindez most lett hivatalos. Az étterem weboldalán egy rövid üzenettel búcsúznak:

2022.07.11-től a Tommaso becsukja kapuit. Hálás szívvel mondunk köszönetet nektek  az elmúlt 31 év szeretetéért, megbecsüléséért, mert ti tartottatok bennünket életben ennyi éven keresztül.Voltak sikerek,kudarcok,de több mint három évtizeden keresztül mi megpróbáltuk a legjobbat adni nektek és az idő bizonyította, hogy talán sikerült is.Úgy döntöttünk, hogy egyenlőre befejezzük.Köszönet a hűséges dolgozóknak és mindenkinek akik támogattak és akadályoztak bennünket! És ki tudja talán még találkozhattok a Tommasoval hamarosan!

Minden jót kívánunk nektek! Köszönjük!

A másik ikonikus hely, melytől búcsúznunk kell a Kapos Street Food a Noszlopy soron. Elekék története valamivel rövidebb, ám annál eseménydúsabb volt. Még 2016-ban nyitották ki kis bódéjukat a Kossuth tértől néhány lépésre, és hamburgereikkel, lángosaikkal és gofriajikkal nagyon gyorsan betörtek a köztudatba, megszámlálhatatlan alkalmat tudnánk felidézni amikor az út túloldalán állt a sor előttük.

Nem is kellett sokat várni, 2019-ben már ugrottak egy szintet, átköltöztek az egykori Grund helyére, így már ülőhelyekkel, tágas térrel, rendezvényekkel és még nagyobb kínálattal várhatták a jelentősre duzzadt vendégseregüket. A pöpec kis egység aztán teraszbővítésen esett át, majd jött a kiszállítás is, és persze a Covid. Itt újrapozicionálásra volt szükség, 2021 végén vissza is költözött Elek és Ildi a Noszlopy sori kis házikójába, hogy egy teljesen új ételsorral, főként a lepényekre és pitékre kihegyezve a kínálatot fogadják régi-új vendégeiket.

Nagy meglepetésre aztán nemrégiben saját Facebook oldalukon osztották meg a hírt, hogy véget ér a kaposvári kaland, bezárják a helyi üzletüket és a fővárosba teszik át székhelyüket:

6 csodálatos évet köszönhetünk Nektek Kaposváron. Indultunk egy kicsiny bódéval, majd néhány év után csodás panorámával és egy pazar terasszal bővült éttermünk. Felvettük a kesztyűt egy világjárvánnyal, ami megpróbált, de ne nem tudott minket elválasztani Tőletek. Közben megtanultunk profin kiszállítani, ízlelgettük, hogy milyen kiszolgálni, de nem találkozni, egyszóval élsportolók módjára ugráltuk át az akadályokat. Majd az országos post-covid vendéglátós helyzetet, megváltozott étterembe járási szokásokat vizsgálva, ésszerű átpozícionálás következett, ami ismét élettel töltötte meg szeretett faházunkat. 

Az évek alatt az étterem családias követőtábora több mint 7000 főre cseperedett, ami alatt kismillió visszajelzést kaptunk Tőletek, az ország különböző pontjairól, hogy amit csinálunk, az egyedi és szélesebb körben is turnézhatna. 

Latba véve rengeteg szempontot, illetve szem előtt tartva a klasszikus “egyszer élünk” jeligét:

A Kapos Street Food nem vész el, csak átalakul. Szeptemberben Budapesten folytatjuk ugyanekkora, ha nem nagyobb szívvel

Őszintén szólva mi mindkét egységet rendkívül sajnáljuk, a kaposvári vendéglátás két meghatározó alakja nekünk hiányozni fog a palettáról!​

Sok sikert nektek a továbbiakban!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: