2016. 12. 15., csütörtök, 10:22

Nem kell többé a Meki-ig zarándokolni éjjelente! - Megnyílt a Kapos street food

... és persze nappal sem, ha a város főütőerének - a Noszlopy utcának - a közelében vagytok, itt nyílt ugyanis a Kapos street food. Hamburger, lángos, hot-dog, gofri - és ezeknek speciális változatai - minden van itt, amit egy éhes száj megkívánhat. Nálunk pedig mindig akad pár ilyen lepényleső ebédidőben, hátrahagytuk hát a szerkesztőség melegét, hogy egy hamisítatlan 74'-es teszt keretében durván bepocakoljunk.

Nagy sikerük van, szinte egész nap vár valaki a rendelésére, szóval így már nem láthatjátok a pavilont

Ha őszinte akarok lenni, voltak fenntartásaim a hellyel kapcsolatban, nehezen tudtam elképzelni, hogy ilyen kis helyen, ennyi féle kaját jó minőségben elő lehet állítani, még ha street food-ról van is szó. Ha nincs kedved tovább olvasni a tesztet, elárulom mindjárt az elején: lehet!

A felhozatal nagyon ki van találva, a bevezetőben már említett klasszikusok mellett, megtalálhatók a felturbózott változatok is, úgy mint töltött lángosok, lángburger, bramborák (burgonya lángos), de még a forralt bornak is van alteregója, a 'skandináv glögg'.

Bemelegítésként egy bajor hot dog-gal nyitottunk, ami speciálba nekik töltött nürnbergi kolbásszal és egy kellemes állagú kiflivel készül. Ha szeretitek a forró kutyát, akkor tudjátok, hogy errefelé nagyjából két féle variációban lehet hozzájutni - a piacos (szottyadt kifli / olcsó virsli) és a kocsikból árult "Yankee hot-dog", ami ugyan nem rossz, de még mindig a pirított hagyma adja el. Na, a Kapos street food verziója oda-vissza veri az utóbbit is, köszönhetően a jó minőségű és kellemesen fűszerezett fehér kolbásznak, és a friss, kellemes állagú pékárunak. Ráadásul a kiflinek nincs 'holt tere' - ahogy viccesen megfogalmaztuk -, végigér benne a kolbász, és a mellé pakolt párolt káposzta is príma.

 

Bajor hot dog - nürnbergi kolbász, párolt káposzta, mustár - 550.-

A lángossal az a helyzet, hogy gyakorlott tesztelőként nálunk elég necces megugrani a lécet, de ez is összejött nekik. Bár nagyon vonzóak voltak a töltött lángos variációk, egy Kapos lángos névre hallgató tétel mellett döntöttünk, hogy aztán elmondhassuk nektek, miért kerülne ez a versenyző a Nagy kaposvári lángostesztünk dobogójára. Hát azért, mert olyan, ahogy a tesztben a jó lángost ismertettük:

...könnyű és nagyon laza. A héja mindenhol ropogós, a belseje pedig puha és levegős.  

A feltét mennyiségi és nívó szempontól is ötös, és egész a tészta széléig ér. We love Kapos lángos!  

 

Kapos lángos - tejföl, sajt, bacon, lilahagyma - 550.-

 

Itt már eléggé el voltunk telve, de a lángburgert nem hagyhattuk ki, pláne hogy az üzemeltetők elmondása szerint napok alatt a vendégek kedvence lett. Ez a hibrid a magyar lángos és az amerikai hamburger ötvözete. Állítólag egy cseh házaspár találta fel pár éve, azóta világhírnévre tört. Készítik sokféleképpen, ez a változat gyakorlatilag két lángos közé sütött hamburgerpogácsát takar, ami elég tekintélyes - körülbelül fél kilós - összsúlyt eredményez. A lényeg, hogy elég masszív kombó ez így egyben, lazán felér egy ebéddel. Jó szaftos Angus marha húspogácsát használnak hozzá és barbecue fűszerkeveréket.

Annyit mondhatok még el róla, hogy az "ú de kva jó" és a "baromi jó" jelzők felváltva hagyták el a szánkat az elfogyasztása közben. 

 

Lángburger - lángos tészta + BBQ burger - 990.-

A ház desszertjét már tényleg csak hivatalból kértük, én magam már csak a fotó erejéig bírtam ránézni. Szárnysegédeim szerint hozza a gofriktól elvárható színvonalat, ami körülbelül annyit jelent náluk, hogy bármikor bármennyit...

 

Csoki pudingos (Danette) gofri - 590.-

Szintén hivatalból NEEM próbáltuk be a forraltbor különlegességet, a glögg-öt, amit mazsola ágyon, fekete ribizke szörp és vodka hozzáadásával kevernek. Már ezen az első találkozásunkon megszerettük egyedi ízvilága miatt, de

annyit fogadjatok el tanácsként, hogy ne igyatok belőle pár decinél többet, hacsak nem akarjátok órásmesterként végezni...

 

Ott figyelnek a mazsolák a glökk-löket alján

Mondhatjátok hogy elfogultak vagyunk a mostanában nyíló helyekkel, de a helyzet az hogy tényleg el vagyunk kényeztetve. Tesztünk alatt folyamatosan érkeztek a vendégek, ami mutatja, hogy a Kapos street food pillanatok alatt elnyerte nem csak a mi, hanem a kaposváriak tetszését is. Ezzel együtt abban is biztosak vagyunk, hogy egy átbulizott éjszaka után nem fogunk elsétálni a Meki-ig, hiszen péntek és szombat éjjel is hajnali 4-ig nyitva tartanak.

Szóval menjetek és próbáljátok ki bármelyik gyorskajájukat, nem bánjátok meg, és biztos visszatértek még hozzájuk!

 

Kapos street food a Facebookon

 

További eszemiszom írásaink ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: