2022. 04. 26., Kedd, 11:39

Szerdán kezdődik a harc a bronzéremért, a Diamant fennállása legjobb eredményére készül

Az 1. MCM Diamant Kaposvár 2019-es Extraligába jutása óta küzd a bajnoki éremért, amelyet az első évben a Covid, tavaly pedig a Vasas akadályozott meg. Az idei szezonban sajnos nem sikerült a döntőbe jutás, de a reális várakozásokat már így is túlteljesítette női röplabdacsapatunk.

A csajok már évek óta megörvendeztetik kiemelkedő eredményekkel a kaposváriakat, elég csak a 2019-es élvonalba jutásra, a Magyar Kupa bronzéremre, a Challenge Kupa legjobb 4-be kerülésre gondolni. Egy dolog viszont még mindig hiányzik a vitrinből, az pedig a bajnoki érem, amely sajnos az idei évben sem vált biztossá, mivel a csajok alulmaradtak a bajnoki címre is esélyes Békéscsaba ellen az elődöntőben. Így pedig maradt a bronzmérkőzés, amely során az idei évben kimagaslóan feljavuló Balatonfüred csapata lesz az ellenfél.

A teljes nevén Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia első élvonalbeli szezonját még a 6. helyen zárta, a Magyar Kupában is csak a legjobb 8-ig jutott, ám az idei szezonra igencsak feljavult. Az új lendület az alapszakasz harmadik helyéig repítette őket, és a Magyar Kupában is döntőt játszhattak, igaz, ott kikaptak a Vasastól. 

A rájátszást az Újpest ellen kezdték, rajtuk 3-1-es összesítéssel léptek túl, történetük során először jutva az Extraliga elődöntőjébe, ahol megint a Vasast kapták. Velük pedig megint nem tudták felvenni a lépést, a fővárosiak 3-0-val jutottak a döntőbe, a Balatonfüred pedig az éremért a Kaposvárral játszhat.

Az esélyeket latolgatni az alapszakasz mérkőzéseiből kiindulva ugyan lehet, de a rájátszás, főleg egy éremcsata mindig más. Az alapszakasz során egyébként mindkétszer a Balatonfüred győzedelmeskedett, Kaposváron egy ki-ki meccsen 3-2-re tudtak nyerni, odahaza viszont simábban, 3-0-val hozták a meccset. Ezekért most vissza lehet vágni a kaposvári csajoknak, akik reméljük, hogy legalább olyan parádés játékkal örvendeztetik meg a kaposvári szurkolókat mint a Nyíregyháza ellen.

A párharc szerdán Balatonfüreden veszi kezdetét, az első hazai meccsre május elsején vasárnap 18 órakor kerül sor.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: