2020. 08. 06., csütörtök, 09:53

Ezek a fesztiválok és programok maradtak el 2020-ban Kaposváron és környékén

A járványhelyzet gyökerestül megváltoztatta az életünket 2020-ban, az élet számos területén kellett áldozatokat hoznunk vagy megfelelnünk a kormány által hozott  új intézkedéseknek. Ezek között volt az is, hogy nem lehetett rendezvényeket tartani, illetve a jelenleg életben lévő szabályozás szerint 500 főben maximalizálták a zenés-táncos rendezvények létszámát. Ennek kapcsán összeszedtük, hogy mik azok a programok, fesztiválok amelyekről így lemaradtunk az idei évben.

Márciusban egyre több koronavírusos beteget regisztráltak Magyarországon, ezzel egy időben elkezdték lemondani a nagyobb rendezvényeket is így visszaszorítva a vírus terjedését. Első körben Kaposváron és országosan is a március 15-i rendezvények kerültek lemondásra, ez alól képezett kivételt Kaposmérő, ahol a megemlékezés megtartásával szerettek volna tiltakozni a korlátozások ellen. Ezt követően pedig a Nárcisz Ünnep elmaradását jelentették be a szervezők.

Döntöttek! Elmarad vasárnap a kaposvári ünnepség is

Döntöttek! Elmarad vasárnap a kaposvári ünnepség is

A minap már pedzegettük, hogy esély lehet a kaposvári március 15-i ünnepség elhalasztására, hétfő reggel pedig megszületett a döntés is.

 

Koncertek terén tavasszal jó pár rendezvény elhalasztásra került, ilyen volt például a március 21-re tervezett IV. Kaposvári Retro Fesztivál, melynek új időpontját november 14-re tervezik, illetve a Kaposvár Arénába szervezett Majka és Curtis Nagykoncert, mely eredetileg április 18-án lett volna ám a jelenlegi állás szerint csak szeptemberben pótolják, de lemondták a március 14-i Arénába szervezett Kárpátia koncertet is. 

 

 

A májusi hónap első napja is szomorúan indult, elmaradt a családi majális a Városligetben, illetve Badacsonyban sem ünnepelhettük meg a szeretet ünnepét, de a gyorsulás szerelmesei sem örülhettek, mert Taszár is csendes maradt május elsején. Ugyan a veszélyhelyzetet visszavonták az országban, ennek ellenére a normális kerékvágásba való visszaállás nem egyik napról a másikra történt, a rendezvények még tiltólistásak voltak, ez vezetett ahhoz, hogy elmaradjon a Rippl-Rónai Fesztivál is

Hivatalos - 2020-ban elmarad a Rippl-Rónai Fesztivál és a Családi Nap is

Hivatalos - 2020-ban elmarad a Rippl-Rónai Fesztivál és a Családi Nap is

Az elmúlt órában jelentették be a szervezők az esemény Facebook oldalán, hogy 2020-ban elmarad a május elsejei Családi Nap, illetve a hónap végére tervezett Rippl-Rónai Fesztivál is. 

Ahogy érkezik a nyár, a Vigasságok terén egymást érik a fesztiválok is, ám sajnos idén ettől is búcsút kellett vennünk, lemondásra került a Somogyi Borfesztivál, az idei Intersport Ifjúsági Sportfesztivál sem került megrendezésre, de a szervezők lemondták a 2020-as KÁN-t is, így a Dunántúl legnagyobb állattenyésztési kiállítását is nélkülöznünk kell majd a Kaposvári Egyetemen.

 

 

A zenés rendezvények hiányát tetőzendő az idei nyáron sajnos számos környékbeli fesztiválról is lemondtunk, így például a szilvásszentmártoni FALU-ról és az alsóbogáti Bogartról is, utóbbihoz érkezett egy jó hír miszerint majd október 22-24 között megrendezik azért. A napokban érkezett az információ, hogy Kaposvár egyik legnagyobb rendezvényét is elkaszálták, a Miénk a Város volt az áldozat

 

 

A Balaton felé evickélve is hasonló a helyzet, Fonyódon sajnos több fesztivált is lemondtak, például a RockBalatont és a Retro Balatont is, ám nem szerették volna cserbenhagyni a közönséget, így a nyár folyamán többször is tematikus bulikat rendeznek majd számotokra. 

 

 

A Balaton-partnál maradva, a törvényi előírásoknak megfelelően több rendezvényt is lemondtak, így például a Soundot, a B my Lake-et, a Strandot, és a Balaton Pikniket is, ezek mellett pedig a Boglári Szüreti Fesztivált is elkaszálták, ahogy az összes augusztus 20-ra szervezett ünnepséget is

Zupervicces, bormámoros Boglári Szüreti Fesztiválon jártunk... - VIDEÓ

Zupervicces, bormámoros Boglári Szüreti Fesztiválon jártunk... - VIDEÓ

Ahogy május elsején Badacsony, úgy augusztus 20-án a balatonboglári Borfesztivál a Kaposváriak legkedveltebb célpontja, így adta magát a dolog, hogy megjelenjünk a helyszínen. Bár nem mindig sikerült a feltett kérdéseinkre választ kapnunk, ez esetben eltekintettünk tőle, és a hangulat átadására...

 

Ti melyiket sajnáljátok a legjobban?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: