2020. 03. 11., szerda, 20:13

Az 1848-as megemlékezés megtartásával tiltakoznak a korlátozások ellen Kaposmérőben

A kormány által szerdán kihirdetett vészhelyzet ellenére megtartja Kaposmérő az 1848-as megemlékezését, mellyel szeretnének tiltakozni a szerintük aránytalan és ésszerűtlen jogi korlátok bevezetése, a kommunikáció rendszer szintű tömegbefolyásolása valamint az internetes népbutító felületek terjedése ellen.

Ugyan még a fővárosban sőt, Kaposváron sem tartják meg a megemlékezéseket március 15-én, Kaposmérőben más a helyzet. A polgárokat egy, a Facebookon közzétett felhívásban tájékoztatják, hogy az ünnepség meg lesz tartva annak ellenére is, hogy a kormány szerda délután vészhelyzetet hirdetett a koronavírus miatt.

Koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdettek Magyarországon - Mutatjuk a szankciókat

Koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdettek Magyarországon - Mutatjuk a szankciókat

Gulyás Gergely miniszter szerda délután hirdetett az egész ország területére veszélyhelyzet, melynek részletes szabályait hamarosan közzéteszi a kormány. Mutatjuk viszont mit tudunk, milyen korlátozásokkal jár a veszélyhelyzet.

A felhívásban a polgármester azt írta

„Természetesen magam is tájékozódom a koronavírus betegség terjedéséről és éppen emiatt, az ünnepség megrendezésével szeretnék tiltakozni, az aránytalan és ésszerűtlen jogi korlátok bevezetése ellen. Szeretnék tiltakozni a kommunikáció rendszer szintű tömegbefolyásolása, és az internetes népbutító felületek terjedése ellen. Szeretném, ha a kaposmérői emberek megmaradnának a valóság talaján és nem valóság-show színvonalán élnék az életüket. Sajnálattal veszem tudomásul, hogy iskolánk tanulóit központilag tiltják el az ünnepségeken való részvételtől megfeledkezve a közösségek önrendelkezési jogáról.”

A teljes felhívást alább olvashatják:

 

 

Vélemény?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: