2020. 03. 11., szerda, 15:07

Koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdettek Magyarországon - Mutatjuk a szankciókat

Gulyás Gergely miniszter szerda délután hirdetett az egész ország területére veszélyhelyzet, melynek részletes szabályait hamarosan közzéteszi a kormány. Mutatjuk viszont mit tudunk, milyen korlátozásokkal jár a veszélyhelyzet.

Beutazási tilalmat rendeltek el Olaszországból, Dél Koreából, Kínából és Iránból. Innen csak és kizárólag magyar állampolgár léphet be az országba, a repülőgépjáratokat, melyek a fenti országokból érkeznek leállítják. Visszaállítják a határellenőrzést a schengeni határokon, az Olaszországból érkezőket két hét otthoni karanténra kötelezik. A rendőrség szankcionálhatja azokat, akik a karantént megszegik.

Lezárják egész Olaszországot – Áprilisig karanténba kerül az ország

Lezárják egész Olaszországot – Áprilisig karanténba kerül az ország

Egy nap alatt 7375-ről 9172-re emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma, valamint újabb 97-en, így összesen már 463-an haltak meg a járvány következtében Olaszországban, így Giuseppe Conte miniszterelnök úgy döntött, lezárja az országot.

Az iskolákat egyelőre nem zárják be, hiszen a vírust jellemzően gyerekek nem kapják el, de ha ez változna, azonnal meglépik. Az óvodák és bölcsődék szankcióit a kormány nem döntheti el, hiszen nem ők a fenntartói, ők saját maguk dönthetnek működésükről. Az egyetemeken viszont látogatási tilalmat rendelnek el csütörtöktől, így az intézményeknek át kell térniük legkésőbb jövő hétfőtől távoktatásra.


A sportesemények zárt kapuk mögött zajlanak, így a pénteki kaposvári férfi és női röplabda mérkőzéseken sem lehetnek szurkolók

Fontos információ még, hogy megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri, és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket. Ez érinti a színházakat és a mozikat is, az éttermeket, gyárakat és bevásárlóközpontokat viszont nem.

 

Az intézkedések visszavonásig érvényesek.

 

Cikkünket folyamatosan frissítjük a lemondott eseményekkel:

 

 

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: