2020. 03. 09., Hétfő, 09:37

Döntöttek! Elmarad vasárnap a kaposvári ünnepség is

A minap már pedzegettük, hogy esély lehet a kaposvári március 15-i ünnepség elhalasztására, hétfő reggel pedig megszületett a döntés is.

A budapesti ünnepséget biztonsági okokból az operatív törzs javaslatát elfogadva a kormány lemondta, ám a vidéki önkormányzati ünnepségekről és rendezvényekről minden esetben a helyi rendezők döntenek. Így volt ez Kaposváron is, ahol óvatossági intézkedésként hétfőn lemondták a március 15-i ünnepi nagygyűlést, ám a koszorúzást megtartják.

Bár városunkban továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, ebben a helyzetben, mint minden nagy lélekszámú esemény a március 15-i Széchényi- és Kossuth téri ünnepség is kockázatot jelentene. Mindettől függetlenül a város ünnepi díszbe öltözik, a zászlók és nemzeti lobogók ellepik a várost, valamint a polgármesteri koszorúzás és a zászlófelvonás is meg lesz tartva - áll a közleményben.

A döntéssel egyébként olvasóink többsége is egyetért, a vasárnapi szavazásunkon az emberek 63%-a válaszolta azt, hogy fontosabb a biztonságunk, és inkább maradjon el az ünnepség.

A polgármesteri hivatal teljes közleménye:

Hőseinkről megemlékezünk, de óvatosnak kell lennünk!
<p>Óvatossági intézkedésként Kaposváron elmarad az ünnepi nagygyűlés, de a polgármesteri koszorúzást megtartja Szita Károly. Ezzel kíván emlékezni idén a szabadság forradalmának hőseire.</p> <p>A kaposváriak védelmében nem tartja meg a hagyományos március 15-i Széchenyi- és Kossuth téri ünnepséget Kaposvár Önkormányzata. Bár városunkban, Istennek hála, továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, ebben a helyzetben, mint minden nagy lélekszámú esemény, úgy a hagyományosan sok ezer kaposvári részvételével zajló március 15-i ünnepség megtartása is kockázatot jelentene - indokolta a döntést Szita Károly polgármester.</p> <p>Az önkormányzat ugyanakkor mindent megtesz annak érdekében, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke méltó módon megidézhető legyen. Kaposvár fő útvonalait idén is zászlók díszítik a nemzeti ünnep napjaiban, a középületeken is ott lesznek a nemzeti lobogók, és a Kossuth téri zászlófelvonást is megtartják.<br> <br> A vírus által veszélyeztetett korosztályok védelme, a kaposváriak egészsége és biztonsága a legfontosabb, ám kokárdával és a lakóépületeinkre kihelyezett zászlókkal mindannyian kifejezhetjük tiszteletünket és hálánkat a szabadságért küzdő őseinknek.</p>
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: