2020. 04. 15., Szerda, 09:59

Koronavírus rangsor - Magyarország a 4. legbiztonságosabb hely Európában

A tudományos kutatásokkal is foglalkozó London Deep Knowledge Group tette közzé kutatásuk eredményét, melyben egy 40-es listát állítottak össze a jelenleg legbiztonságosabb országokról.

A rangsor összeállításában olyan szempontokat vettek figyelembe, hogy az adott országok milyen hamar vezették be a az első korlátozó intézkedéseket, a lakosok mennyire tartják be a szabályokat, mennyire szigorúak az utazási korlátozások, mennyi tesztje van az adott országnak illetve milyen az egészségügyi rendszer. 

A listát egyértelműen a már igazán hamar radikális intézkedéseket behozó Izrael vezeti, őket pedig a németek követik. Magyarország az összesítésben a 40-es listából a 14. helyen végzett, mely nem is rossz eredmény annak tekintetében, hogy így az európai országok közül mi vagyunk a negyedikek. 

Arról is készítettek rangsort, hogy melyek a legkockázatosabb helyek a világban a koronavírus szempontjából, melyben elsők lettek az olaszok, őket követi az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Spanyolország, az ötös listát pedig Franciaország zárja. 

Érdekes.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: