2020. 03. 27., Péntek, 07:51

BREAKING - Szombattól kijárási korlátozás lép életbe!

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be a két hetes korlátozást, mely szerint csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából hagyhatók el a lakóhelyek.

"Az eddigi korlátozások eredményesek voltak. A járvány kitörése előtt a kontaktusszám félmillió felett volt, ez leesett a tizedére" – mondta Orbán. „A magyarok fegyelmezetten a társalmi érintkezések méretét tizedére csökkentették.” Ez most megállt, ezért a csökkentés további előmozdítására lépett életbe a kijárási korlátozás, ami azonban hangsúlyozottan nem kijárási tilalom, amikor "egy légy sem repülhet ki". A korlátozás március 28. és április 11. között lesz érvényben.

  • A kijárást lehetővé tévő alapos okok között van, hogy a gyerekeket be lehet vinni az iskolák ügyeleteire, ahol ötfős csoportokban vigyáznak rájuk.
  • Az önkormányzatok is kijelöltek ilyen célra óvodákat, ezekhez is ki lehet menni.
  • Ki lehet menni a szabadba, csak tartsanak egymás között a távolságot.

Szabálysértés, ha nem tartják e a szabályozást, de nem az a feladat, hogy dresszírozzuk az embereket. Azt kell elnyernünk, hogy meglegyen az együttműködés. A rendőröknek segíteniük kell az embereket, hogy betartsák a szabályokat, nem cél a kikényszerítés 

– mondta Orbán.

Szükség esetén azonban ötezer vagy akár 50 ezer forintos büntetés is kiszabható.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: