2019. 08. 05., hétfő, 10:43

Az egész várost megmozgatta a műanyagmentes július

Elkezdődött valami - ez egyértelműen kijelenthető, ha summázzuk a júliusi hónap kaposvári történéseit plasztikmentes fronton. Szinte minden hétre jutott a műanyagmentes júliussal, vagy a környezettudatossággal kapcsolatos helyi hír, ezeket szedtük egy csokorba, hogy némi öröm is kerüljön a klímaváltozás aggasztó mérlegének serpenyőjére.  

Mosható pelenka, szatyor konyharuhából

A Kaposvári Nagypiac egész hónapban csomagolásmentes vásárlásra buzdította vásárlóit. Szintén a program kapcsán kreatív anyukák mutatták be saját készítésű szatyraikat, rámutatva, hogy összevarrt konyharuhából vagy régi függönyből is tökéletes csomagolóeszköz varázsolható. Az anyukák azt is megmutatták, hogy lehet az eldobható pelenkát moshatóra cserélni. 

 

Mosható pelenkákSzatyor használt konyharuhából

 

Lassan ciki lesz a műanyag szívószál

A műanyagmentes augusztusnak hála a plasztik szívószálak száműzése igazi zászlóshajójává vált a környzettudatos magatartást szorgalmazó kampányoknak, melybe az Eleven Kultúrbisztró is becsatlakozott júliusban. Elköszöntek az egyszer használatos szívószálaktól, és három különböző anyagból készült változattal helyettesítették őket, így ezentúl acél, bambusz és papír szívószálakban szürcsölhetjük italaikat.

 

Ne mosogasd, edd meg!

Nyáron, a hivatalos kertiparti időszakban rengeteg egyszer használatos étkezési eszköz kerül a kukákba, szerencsére már készülnek olyan helyettesítő termékek, melyek szintén megspórolnak egy éjszakába nyúló mosogatást, viszont nem szennyezik a környezetet. A Marázplast kínálatában számos ilyen termék található, melyek közül a búzakorpa alapú, ehető tányért teszteltük.

 

A műanyagmentes július mellett számos egyéb kezdeményezés is akad Kaposváron, de ne felejtsétek el: mi magunk tehetjük a legtöbbet környezetünkért. Ha szeretnél pár tippet, ebben a cikkünkben találsz!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: