2016. 03. 15., kedd, 18:36

A NAGY KAPOSVÁRI KONDITEREM TESZT - "ZSARU Retro" Gym (Dózsa) + A TESZT VÉGEREDMÉNYE

Így február-március táján egyre többször hallani a barátnőktől, haveroktól, hogy most már neki kéne állni edzeni, mert lassan itt a tavasz, aztán a nyár, és még mindig fent van az a decemberben felszedett tízes. A közvetlenül nyár előtt lévő időszakon kívül talán ilyenkor szánjuk rá magunkat legtöbben, hogy eljárunk kondizni. Na de hova? Ezen kérdés eldöntésére körbeedzzük a kaposvári termeket és öt szempont szerint értékeljük is őket, hogy segítséget nyújtsunk nektek a választáshoz.

Utolsóként, a legtöbbünknek csak Dózsaként ismert, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképzési Központjában jártunk. Az edzőcsarnok hosszú évek óta működik Kaposvár egyik legforgalmasabb helyén, így a megközelítés és a parkolás sem okozhat problémát. Jól felszerelt edzőteremmel és színvonalas box oktatással várják a sportolókat.

 

1. Fitnesz: 10/8

Elsőre az iskolai tornatermekre jellemző PVC burkolaton ragadt meg a szemünk, ami retro hatást kölcsönöz a Dózsa edzőcsarnokának. A hely makulátlan tisztasággal és hatalmas méretekkel rendelkezik, ami nem is csoda, mivel óriási gépállománynak ad otthont. A brutál sok gépből adódóan minden izomcsoport és testrész megmozgatására találhattok eszközt. A Dózsa tárháza a hagyományos "gyúrós" gépektől és súlyzóktól egészen a fitness-cardió gépekig húzódik, és a közkedveltebb eszközökből több darabot is találni, hogy elkerüljük a torlódást. Kiemelném, hogy az eszközök nem mai csirkék. A terem tele van retro gépekkel, de mindegyiket kellően karbantartják és a borításokon meglátszik, hogy egy-egy sérült darab esetében cserélik is azokat. A Dózsa kifejezetten jól rendezett terem, minden gép esetében pont akkora szabad helyet találtok, amekkorát az eszköz igényel. A teremben normál hangerőn szólt a rádió és kellemes hőmérséklet uralkodott.

 

Teljesen rendben van a géppark

2. Csoportos órák: 10/6

Az óriási gym részleg mellett nagy hangsúlyt fektetnek a küzdősportokra. Ezt bizonyítja a nemrég felújított box terem, ahol az alap órákon kívül hobbi és magán edzésekre is járhattok. Itt működik még a Bushido Kaposvár Dojo is, ahol Ju Jitsu oktatáson vehettek részt.

 

3. Szolgáltatások: 10/0

Sajnos városi viszonylatban itt ütköztünk bele először, hogy egyetlen táplálékkiegészítőt, szaunát vagy szoláriumot sem találtunk. Ha rendelkezik is a Dózsa hasonló szolgáltatásokkal, akkor azt rendesen eldugták a szemünk elől.

 

4. Öltöző/Tisztaság: 10/6

A férfi öltöző környékén kilincset ne keressetek, mert egy nagyon takaros fekete függönnyel választották le az edzőteremről. A méreteire panaszkodni nem lehet, a ruhacserére szánt helyiség tágas, és amellett hogy kinézetre retronak tűnnek egyes részei, látszik, hogy folyamatosan tisztítják. A szekrényméreteket illetően elmondhatjuk, hogy megtaláltuk Kaposvár legnagyobb szekrényeit - ezekbe akár mi is nyugodtan beleülhettünk volna...

Kaposvár legnagyobb szekrényei

Úgy tűnik, a függönnyel elválasztott helyiségeket csipázzák itt, így nem csoda, hogy a zuhanyzó is csak ezzel lett elszeparálva az öltözőtől. Már az elhasznált térelválasztó sem volt valami bizalomgerjesztő, de további csalódásokban részesültünk, miután beléptünk a zuhanyzóba. A tusolóra alsóhangon is ráférne egy alapos felújítás, de a csempe, a fuga, még a csaptelep is tiszta vízkő. Amellett hogy bele tudtunk kötni a tisztaságba, a zuhanyzók darabszáma is hagy kívánnivalót.

 

Csak a függöny!

5. Árak: 10/8

A Dózsában egy napi edzésért 800 Ft-ot kell perkálnotok, ami az óriási gépparkját nézve még el is menne, de tekintve jópár negatív tulajdonságát, kicsit sokalltuk. A havi bérlethez jó áron, 4.600 Ft-ért juthattok hozzá. 

 

50/28

Kettős érzelmekkel távoztunk az edzőteremből - pozitív a hatalmas és jól felszerelt gym részleg, a napi 800 Ft-ot viszont sokalltuk és felettébb hiányoltuk a különböző szolgáltatásokat, amiket a legtöbb kaposvári teremben megkapunk, és a zuhanyzóban talált állapotok is negatív élményeket hagytak bennünk.

 

 

A NAGY KAPOSVÁRI KONDITEREM TESZT EREDMÉNYE A PONTSZÁMAINK ALAPJÁN:

 

   1. Fitnessaréna Vörössport: 47

   2. Cutler Gym & Fitness: 46

   3. LTP Gym & Fitness: 39 

   3. XL Fittlesz: 39

   4. Oleg Gym: 32

   5. "ZSARU Retro" Gym: 28

   6. MetaFitness: 26

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: