2016. 02. 16., Kedd, 09:25

A NAGY KAPOSVÁRI KONDITEREM TESZT - LTP Gym & Fitness

Így február táján egyre többször hallani a barátnőktől, haveroktól, hogy most már neki kéne állni edzeni, mert lassan itt a tavasz, aztán a nyár, és még mindig fent van az a decemberben felszedett tízes. A közvetlenül nyár előtt lévő időszakon kívül talán ilyenkor szánjuk rá magunkat legtöbben, hogy eljárunk kondizni. Na de hova? Ezen kérdés eldöntésére körbeedzzük a kaposvári termeket és öt szempont szerint értékeljük is őket, hogy segítséget nyújtsunk nektek a választáshoz. Első helyként a Kinizsi lakótelep 15. szám alatt található LTP Gym & Fitness-t látogattuk meg.

A terem 2013 őszén nyitott és azóta is kedvező árakkal és barátságos hangulattal várják a látogatókat. A város központjától távol eső, betondzsungel közepén található épületben egy edzésre kialakított terem, egy kisebb rész a csoportos órákhoz és egy szolárium található.


1. Fitnesz: 10/8

Belépve egy igazán tiszta teremmel találja szembe magát az ember. Annak ellenére, hogy az edzőteremben nem a legújabb gépek vannak, kellően karban tartják őket a mindennapos használathoz. A felületükre sem lehet panasz, hiszen a rajtuk található bőr borítás nem kopott és használt hatást sem kelt ránézésre, szinte újnak mondhatóak. Bár a terem területe nem valami nagy, a kötelező gépek megtalálhatóak (2 futópad, 2 lépcsőzőgép, 2 ellipszis tréner és 3 bicikli is), hogy az ember minden izomcsoportját kellően meg tudja mozgatni. Az edzőterem méretéből adódóan kissé zsúfoltan lehet elférni egymás mellett, ez sajnos magával vonzza azt, hogy mások premierbe nézhetik végig az edzés alatti kínlódásunkat. Egyetlen negatívum, hogy a súlyzókon a gumiborítás egy kicsit viseltes, de ennyi belefér, hiszen amilyen célra használjuk őket, arra tökéletesen megfelelnek. Az edzés alatt a teremben normális hangerőn, populáris zenék szóltak és a hőmérséklet is megfelelő volt.

2. Csoportos órák: 10/5

Kaposvári viszonylatban képest kevés a csoportos órák száma, de azért akad. A Pilates szerelmeseinek mindenképpen itt a helyük, hiszen a hét minden napján, reggel és a délutáni órákban egyaránt igénybe vehetik a szolgáltatást. A városban egyedülállóan szerveznek Capoeira (brazil harcművészeti tánc) órákat is, minden hétfő és csütörtök délután. 

3. Szolgáltatások: 10/7

A pultban teljes Biotech táplálékkiegészítő család vásárolható. A kínálatuk a kisebb kiszerelésű vitaminoktól és fehérjéktől az egészen nagy mennyiségű dobozokig húzódik, így igazán nagy választék közül tudtok válogatni. Az edzőteremben szolárium is található a barnulni vágyók számára.

4. Öltöző/Tisztaság: 10/9

Miután megvásároltad a pultnál a napijegyed vagy érvényesítetted a bérleted, a kezedbe nyomnak egy lakatot és egy kulcsot. Bár lehetne mondani, hogy elég retró megoldás, a funkcióját betölti és nagyobb biztonságérzetet nyújt mint egy sima számos retesz. Bár fémszekrényekkel van tele az öltöző, tiszta, és látszik, hogy folyamatosan rendben tartják.

Egyetlen kis hibája van, ha nagyobb táskával érkezel, vagy a télikabátodat is elzárnád, bizony gyömöszölni kell a hely szűkében. Az LTP-ben a zuhanyzó és a wc felújított állapotban várja a használókat és nem mellékesen, szép, tökéletesen higiénikus állapotban találtunk rá. Egyetlen hibája talán, hogy nyitott, függönnyel elválasztott tusolók vannak, így a szégyenlősebb embereknek ez kellemetlenségeket okozhat.

5. Ár: 10/10

Az edzőterem árai diákok és felnőttek számára is igazán kedvezők. A havi korlátlan bérlet, ami napi többszöri belépésre jogosít 6.490 Ft, a 12 alkalmas, ami 60 napig érvényes 6.990 Ft-ba kerül. Az LTP igazán pozitív benyomást keltett azzal, hogy a próbanapunkon az edzés ingyen volt. Ezek után a napijegyet 790 Ft-ért, de éppen aktuális akcióban 11 és 15 óra között 490 Ft-ért válthatjátok ki.

50/39 pont

Ár-érték arányban egy teljesen pozitív hely, a környéken lakóknak hatalmas pluszt adhat azzal, hogy nem kell messze menniük, ha egy jót akarnak edzeni. Tiszta, rendezett és minden gép megtalálható egy jó edzéshez, még ha nem is a legújabbak, de karbantartottak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: