2016. 02. 21., vasárnap, 18:56

A NAGY KAPOSVÁRI KONDITEREM TESZT - Cutler Gym & Fitness

Így február táján egyre többször hallani a barátnőktől, haveroktól, hogy most már neki kéne állni edzeni, mert lassan itt a tavasz, aztán a nyár, és még mindig fent van az a decemberben felszedett tízes. A közvetlenül nyár előtt lévő időszakon kívül talán ilyenkor szánjuk rá magunkat legtöbben, hogy eljárunk kondizni. Na de hova? Ezen kérdés eldöntésére körbeedzzük a kaposvári termeket és öt szempont szerint értékeljük is őket, hogy segítséget nyújtsunk nektek a választáshoz.

A város legfrissebben nyílt terme december óta várja az izmosodni vágyókat Kaposvár egyik frekventált helyén. A Szent Imre utcai komplexumban mindent megtaláltok, mi szem-szájnak ingere, óriási gym részlege mellett 3 különböző teremben, a funkcionális edzésektől az alakformálókig válogathattok a különórák közül.

 

1. Fitnesz: 10/9

Belépve örömmel tapasztaltuk, hogy makulátlan tisztaság uralkodik mind a padlón, mind a gépeken egyaránt és Kaposvár legújabb edzőterme lévén persze elhasznált vagy kopott felületbe sem botlottunk a létesítményben. A kevesebb néha több elven a dizájn koncepciója igazán egyszerű, a fekete, szürke és narancssárga színek vegyítésével modern és barátságos a hatás. A falakon különböző motivációs idézeteket láthatunk, hogy ha elfáradnánk, ezekből erőt merítve tovább hajtsunk. A gépparkba belekötni egyenesen butaság lenne, hiszen alaposan összeválogatott eszközökön van lehetőségünk edzeni a teremben. Egytől-egyig kiváló márkák kiváló gépeit vonultatják fel, amiket karban is tartanak. Mi a bőség zavarába estünk ottjártunkkor, minden izomcsoport megmozgatására találni eszközt, így igazán változatos edzéstervet alakíthatsz ki itt magadnak, hiszen a legizoláltabb gyakorlatok elvégzésére is alkalmasak a gépek. Egy apróságba viszont kénytelenek vagyunk belekötni - a terem egyes részein sűrűn egymás mellett helyezték el az eszközöket, így a délutáni órákban zsúfolttá válhat a terep a magas gépszámnak betudhatóan, de a pozitív oldalát nézve, pároknak ideális lehet ez az elrendezés. A zene nem túl hangos, így biztos nem fogja elnyomni a fülesed hangerejét, ha esetleg azt hallgatnád.

 

Minden igényt kielégítő géppark

 

2. Csoportos órák: 10/10

A Cutler, hogy kiszolgálja a gym és a fitnesz szerelmeseit is, sok csoportos órával büszkélkedik. 3 különálló teremben hódolhatunk a számunkra legkedvesebb sportoknak. Az aerobik részen Kangoo, Alakformáló, Latin Aerobik, Zumba, Hot Iron, Kondi Step és Port de Bras órákon vehetünk részt. Különálló Spinning és Funkcionális termük is van. Utóbbiban Cross Training, Köredzés és TRX edzéseken erősíthetjük izmainkat. A különórákból hétköznaponként akár már reggel 8-tól egészen este 7-ig válogathatunk a nekünk legjobban tetszők közül. Eddig egyedülállóan itt találkoztunk gyerek órával is, az apróknak szombatonként külön Kangooval készülnek.

 

3. Szolgáltatások: 10/9

A táplálékkiegészítő kínálatra nem tudunk mást mondani, minthogy kiváló, szinte csak BioTech termékeket találunk a készletükben, igazán széles választékban. A repertoár tartalmaz kreatint, formulákat, fehérjeszeleteket és turmixokat is,  és ha esetleg otthon kifogyna a készlet, akkor kis kiszerelésben is vásárolhattok a kedvencetekből. A komplexum szoláriummal is rendelkezik az edzés után D-vitaminra és barnaságra áhítozók nagy örömére.

 

4. Öltöző/Tisztaság: 10/9

Az öltözőben is viszik tovább az egész edzőteremben uralkodó dizájnt. Tágas és méretéből adódóan elférne benne egy kisebb focicsapat is. Tökéletes elrendezésével biztos nem vállal majd le minket a szomszéd a ruhacsere közben és be kell húznunk egy piros pontot, hiszen tesztünkben először találtunk olyan szekrényt, aminek belső mérete tökéletes volt, hosszában és szélességében sem kellett 1 mm-t se gyűrni a táskánkon, hogy beférjen. A pozitív vonalat tovább húzva, az eddigi egy vállfa helyett itt végre kettőt találtunk, amit mi külön preferáltunk, mert nem kellett egyre ráerőszakolnunk a kabátot, felsőt és a nadrágot egyaránt.

 

Nagy öltöző, kellően nagy szekrényekkel

A tusoló igényes, bár minimalista dizájnjával bennem kissé steril hatást kelt. A kimagasló számó zuhanyzók abszolút higiénikusnak tűntek számunkra, egyetlen foltot sem találtunk rajtuk. Szubjektív vélemény, de ha már az XL Fittlesznél szóba került a függönytelenség, itt is hiányát érzem, hogy nem hagyunk egy kis magánszférát az embereknek...

 

Sok zuhanyzó, kevés függöny

 

5. Árak: 10/9

Kategóriájában szolgáltatásait és felszereltségét tekintve a Cutler Gym & Fitness korrekt áron működik. A napi egyszeri belépésre jogosító jegyet 1000 Ft-ért válthatjátok ki, a 10 alkalmas bérletet, ami 45 napig érvényes, 8.500 Ft-ért vásárolhatjátok meg. A havi korlátlan bérlet is 8.500 Ft és ezzel használhatjátok az edzőterem udvarában lévő parkolót. Amennyiben nem rendelkeztek 30 napos bérlettel, sajnos fizetni kell az edzőterem előtti parkolásért.

 

50/46

A Cutler Gym & Fitness-t egy minden igényt kielégítő, kellemes teremnek találtuk, egyetlen dolog maradt meg bennünk negatívumként: ha az utcán vagy kénytelen parkolni, akkor körözhetsz párat az üres parkolóhelyért, aztán jócskán dobálhatod az aprót az automatába. Reméljük a Cutler a jövőben is tartja majd ezeket az állapotokat és később is ugyanezt a magas szintet produkálja.

 
Az első két tesztünket ITT találjátok!
 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: