Új pályát kap a Toldi, helyreállítják a megsüllyedt területet ami meglepetést is dédelgetett

2021. 08. 17., Kedd, 11:55

Új pályát kap a Toldi, helyreállítják a megsüllyedt területet ami meglepetést is dédelgetett

Hetek óta dübörög a Szondi és környéke, utánajártunk mi zajlik a területen.

Természetesen mentek a találgatások a környéken élők körében, hogy mi is történik pontosan a mai nevén Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Toldi Lakótelepi Tagiskolájának udvarán a Szondi utcában. Volt aki műfüves pályára tippelt vagy csőtörésre gyanakodott de olyan is, aki szerint ásatás zajlik a Toldi udvarán.

Nos, ennél egyszerűbb a helyzet, hiszen az évek a hatalmas pályával sem voltak kegyesek, és szépen lassan megsüllyedt a terület, a döntéshozók pedig nem akartak tovább várni, amíg teljesen használhatatlanná válik rengeteg gyerek kedvenc udvara, így felújításba kezdtek. Csakhogy nem várt dolog történt.

Kudomrák Zsuzsanna intézményvezető megkeresésünkre elmondta, hogy megsüllyedt a terület, és a pálya rossz állapota miatt döntöttek a helyreállítás mellett. A pálya alatt most helyreállítják az alapokat, majd új aszfaltot és festést is kap, de az iskolakezdés előtt, várhatóan augusztus 31-ig el is készülnek vele. Mindeközben megkerestük már az önkormányzatot is, akik megerősítették a hírt és hozzátették,

nem várt fordulat következett be a felújítás során, ugyanis a pálya alatt találtak egy pincét.

Ennek okán kicsit változtak a tervek, hiszen azt le kell bontani majd be kell temetni, de a kivitelező szerint így is elkészülnek időben a munkálatokkal.

Fehér hegyek nőttek ki az iskola udvarán - Újítják a Toldit

Fehér hegyek nőttek ki az iskola udvarán - Újítják a Toldit

Egyik napról a másikra teremtek ezek a hatalmas burkolóanyag-hegyek a volt Toldi, mára már Kodály tagiskolájának udvarán.

A 80-as években épített intézményhez tartozó terület az elmúlt években több apró fejlesztésen is átesett, eltűnt például a pályát körülölelő hatalmas betonfal is, 2019-ben pedig maga az épület kapott új szigetelést.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: