Fehér hegyek nőttek ki az iskola udvarán - Újítják a Toldit

2019. 03. 06., Szerda, 13:52

Fehér hegyek nőttek ki az iskola udvarán - Újítják a Toldit

Egyik napról a másikra teremtek ezek a hatalmas burkolóanyag-hegyek a volt Toldi, mára már Kodály tagiskolájának udvarán.

A rengeteg építőanyag hamarosan az 1981 óta működő iskola falaira fog felkerülni burkolóanyagként, hiszen sok-sok év után végre ráncfelvarrást kap a Toldi. A 80-as években épített intézmény talán az utolsó szelete a lakótelepnek, amely még őrzi a régi kor szellemét, legalábbis a külső jegyek alapján mindenképpen. A környéken élők talán még érzik tenyerükön az épület sajátosságaként is emlegetett kavicsos burkolatot, amely midnig is némi egyediséget kölcsönzött az intézménynek.

Az idő múlásával a környéken és a városban több helyen is lehetett találkozni hasonló burkolattal, ám hamarosan egyel kevesebb lesz belőlük, hiszen az új szigetelésnek hála nyoma sem marad a régi falaknak. A munkálatokat már megkezdték, az alapanyagok folyamatosan kerülnek fel a körülállványozott épületre, melynek köszönhetően gazdaságosabbá válik majd az intézmény fenntartása.

Nagy kérdés marad viszont a színvilág, hiszen az utóbbi években teljesen felújított, és átfestett környékhez valamilyen szinten valószínűleg igazodni fog az új külső jegyekkel felvértezett épület, a kérdés már csak az, hogy miként fog ez a jövőben pontosan kinézni, hiszen mindenképp a környék egy meghatározó szeletéről van szó. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: