2016. 10. 26., szerda, 14:55

A hét végéig még kipróbálhatjátok a város legbrutálisabb burgerét!

Ha a két héttel ezelőtti halas vacsora nem lett volna elég ösztönzés, hogy az október 30-ig tartó nemzetközi hetet is bepróbáljuk a Cornerben, a 400 grammos grillezett marhahúspogácsával felvértezett Brutal Burgernek akkor sem tudtunk volna ellenállni... és ha már ott voltunk, betoltunk egy jó paellát meg egy burritot...

Mielőtt tovább görgettek, ajánlunk egy kis visszatekintést arra az esetre, ha szeretnétek összehasonlítani ezt a burgert az általunk tesztelt egyéb burgerekkel. Egészen pontosan 5 helyen kóstoltunk már a városban: Burger City, BistRoyal, Teleki Burger, Texas Burger, HamPiz.

Na, ha megvagytok, el is áruljuk rögtön az elején, hogy ez egy teljesen más kategória, ilyen hambiért rimánkodtunk már a Burger City-s kritikában is. Ez volt az első igazán komoly alapanyagokkal készült burger kaposvári pályafutásunk során. De nem húzzuk tovább az idegeiteket, sasoljátok a képeket és azt is elmondjuk miből van ez a gyönyörűség:

 

 

A Brutal Burger két húspogácsája összesen 400 grammot nyom, 80% Angus marha hátszín és 20% mangalica zsírszalonna brutális találkozása. Hogy még bengább legyen, alulra betoltak egy 12 dekás BBQ csirkemellet, felülre egy tükörtojást, és persze ott figyel az elmaradhatatlan sajt is (füstölt és trappista), na meg bacon, zöldségek és saláta.

A buci ugyan nem saját készítésű, de jó minőségű és kellemesen meg van pirítva. A tetemes húsmennyiség mellett persze nem sok vizet zavar, a kalap rögtön le is került róla és nekiláttunk a húsnak.

Egyértelmű, hogy az egész burger a minőségi húsról szól, ebből kifolyólag pedig brutálisan finom - a húspogácsa csak sóval, borssal van ízesítve, ezt egészíti ki optimális mennyiségű zsiradék.

A BBQ csirkemell és a tükörtojás már tényleg csak hab a tortán, legalább is annak akinek a hús mellett van étvágya elfogyasztani. Nekünk nem jött össze, pedig tényleg nagyon próbálkoztunk...

Ezek után nem csoda, hogy a megrendelt paellából és burritoból még húsz perc után is csak ímmel-ámmal haraptunk, de azért megmutatjuk őket, mert ezek miatt is érdemes lett volna benézni, nem mellesleg rohadt jól néznek ki:

 

Kagylós-halas paella feketekagylóval, tinthallal, bébipolippal, kagylóhússal, tilápiávalMarhahúsos burrito picante

Most nagyon meg fogtok utálni, de desszertet is kaptunk amiért ilyen jó fejek vagyunk, hogy bemutatjuk nektek a kajákat. Bár igazából inkább kárörvendhettek, mert frankón nem bírtunk enni belőle egy falatot sem, pedig azt mondják a desszerthez külön gyomra van az embernek...

 

Pirított pisztáciába forgatott, eperrel töltött túrógombóc rumos csokoládéval

Ez a finomság egyébként annak a 20 fogásnak az egyike, melyek felkerültek a megújult étlapra. A többi újdonságot is meglestük, hát tényleg vannak itt érdekes és kuriózumnak mondható ételek. A teljesség igénye nélkül:

Főtt, füstölt marhanyelv, Kemencében sült sólet füstölt libacombbal és csülökkel, Konfitált zselici szürke marhapoha fafülgomba kivonattal, na meg felkerültek a nyári grillterasz legnagyobb slágerei, mint a T-bone steak vagy a Chateaubriand.

Ha mindez nem keltette fel az érdeklődéseteket, ne csüggedjetek, november 10-től 30-ig Márton napi libalakomával vár benneteket a Corner:

 

 

További ESZEMISZOM írásaink ITT!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: