2016. 09. 07., Szerda, 10:49

TESZTELTÜK - Teleki burger

Legújabb áldozatunk a pár napja nyílt Teleki burger. A nevéből már kitalálhattátok, hogy a Teleki utcában található a hely, annak is az állomás felőli végén. Koncepciójuk egyszerű: a viszonylag nagy forgalmú utcáról és az állomásról próbálják becsábítani a vendégeket olcsó burgerre, gyrosra.

Az üzlet külcsínre követi az egyszerű koncepciót kívül és belül is, mindössze egy üveges pult és egy hűtő figyel a helyiségben. Kérdésünkre, hogy kerül-e ide egy kis talponálló, a végig kedves lányok elárulták, hogy hamarosan az is lesz.

Az alapburger 500 Ft körül van, ami sajnos épp kifogyott, volt viszont óriás burger 990-ért, és gyros 650-ért. 

Az óriás burger minden agymenéstől mentes, teljesen átlagos hozzávalókból áll össze és a klasszikus mintát követi - édes buci, 2 db mirelit husi, sajt, saláta-ubi-paradicsom, ketchup-mustár. Igazi jó nyári strandos pillanatokat idéz, ha eltekintünk a negatívumoktól.

A zöldségággyal nincs semmi probléma, frissek és ropogósak az alapanyagok, a két vékony húspogi viszont elveszik ebben a hatalmas buciban a kevéske jellegtelen sajttal együtt, így nem igazán tudunk az ízéről nyilatkozni. Ebbe a burgerbe vagy 4 db ilyen húst kellene pakolni, vagy egy saját készítésű, legalább 200 gramm súlyút. (lásd Bist Royal)

Gyrosunkba ugyan nem kértünk káposztát, de kaptunk bele, a hússal viszont lehettek volna gavallérabbak. A gyros tetején egy kisebb lyuk tátongott, ahonnét hiányzott a hús. Fokhagymás és chilis szósszal kértük, amelyek ízvilágán még lehetne mixelni kicsit, nagyon elnyomják a hús ízét.  

Az árak se nem drágák, se nem olcsók, és a nyitási akció keretében kaptunk fejenként egy üccsit, ami jófejség volt. A második alkalommal még várunk kicsit, amíg jobban összeállnak a dolgok...

További kaposvári tesztjeink ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: