2016. 05. 22., Vasárnap, 18:13

Nem fogod elhinni, de lehet Kaposváron 600-ért bitang jó burgert enni!

Aki a tavaly nyári kezdetektől olvas minket, az tudja, hogy nagy szívfájdalmunk a minőségi burgerek hiánya a városban. A héten viszont a fülünkbe jutott, hogy egy ideje készítenek olyan burgert, ami végre megüti a mércét. Kaposvári gasztro-nindzsa pályafutásunk legkellemesebb meglepetéséről fogtok most olvasni.

Menütesztelős sorozatunkban már írtunk a BistRoyal-ról, és meg is voltunk elégedve velük, viszont azóta is úgy gondoltunk rájuk, mint egy echte "menüs hely". Így amikor ránéztünk a honlapjukon szereplő ételkínálatra, igencsak elkerekedett a szemünk, hiszen egész komoly dél-amerikai repertoárral találtuk magunkat szembe - burrito, chili, enchiladas, quesadilla, hogy mást ne említsünk. A kezdeti sokk után a hamburgerekre terelődött a figyelmünk, amiből 10 fajtát találunk. Itt megjegyeznénk, hogy jó lenne összhangba hozni az online és az offline hamburgerlapot, mivel az étteremben ez a burgerválaszték van kifüggesztve:

Amint láthatjátok, az árak nagyon is a magyar földön járnak, ami egyébként nem adott okot túl nagy bizakodásra, mivel tapasztalataink alapján minőségi burgert 900-1000 ft alatt nem igen lehet kapni. Ez a sziklaszilárd elvünk viszont ez alkalommal meg is dőlt, lásd hamarosan!

A Vega és a Lyoni változaton kívül mindegyikből rendeltünk, majd miközben készült, meginterjúvoltuk a személyzetet a műhelytitkokról. A hamburger legfontosabb alkatrésze, mondhatni a lelke, azaz a húspogácsa 120 grammot nyom a bucikban, kivétel a Big Burger, melyben még tekintélyesebb, 180 grammos húshegy figyel.

Összetételét tekintve 90% marha, 10% sertés, ami szintén egy jó adat. Elárulták még, hogy a buci sem az a fonnyadt, vásárban megszokott típus, a Slendy pékség gyártja kifejezetten erre a célra, illetve kiemelték még a saját recept szerint készülő szószt és hogy nem a legolcsóbb sajt kerül bele, hanem mozarella! Cirka negyed órás várakozás után meg is jöttek a drágák, így festettek együtt, mielőtt nekikrontottunk volna:

Ekkor már nem volt kétségünk afelől, hogy nem a Kaposváron megszokott szintet kaptuk, azonnal rá is vetettük magunkat éhes farkas módjára az ártatlan börgerekre.

Címszavakban összefoglaltuk (aminek egy részét ti is szemlézhetitek a képek alapján) amit a kóstolás során tapasztaltunk:

- a buci klasszikus kinézetű, de klasszisokkal jobb mint bármelyik, amit eddig helyben próbáltunk

- a méretekkel nagyon meg voltunk elégedve, eggyel nagyon jól lehet lakni

- a húspogácsa magában is élvezhető ízű, ütős a fűszerezése

- friss, ropogós zöldségeket találtunk a buciban, és 'hál istennek kihagyták a csoffadt káposztalevelet...

- a saját keverésű szósz is el van találva (szerintünk az ezersziget öntetre hasonlít)

- ár/érték arány CSILLAGOS 5-ÖS!

Javaslataink a szakács, személyzet részére, hogy még jobb lehessen:

- meg lehetne pirítani kicsit a bucit, hogy ropogós legyen

- mivel a mérete miatt lehetetlen kultúráltan fogyasztani, tehetnének az asztalra kést-villát

Tipp nektek, mielőtt ide jönnétek:

- hángedlit hozzatok! :)

A mi kedvenceink:

- Fish Burger (ínyenceknek, panírozott tonhallal, főtt tojással..)

- Royal Burger (hústorony-imádóknak. Akkora, hogy nem bírod megenni!)

További kajatesztjeink ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: