2016. 10. 05., szerda, 14:22

Elindult a halak hete a Cornerben - Békacombot, polipot, vadlazacot kóstoltunk

Október elejétől újra elindította évek óta nagy sikerű tematikus heteit a Corner. A négy hétig tartó akció során olyan különlegességeket kóstolhatunk - a közhiedelemmel ellentétben normális árakon - , amelyek máskor nem kerülnek az étlapra. Az első héten nem mindennapi halételeket kínálnak, egy ilyen vacsira ugrottunk be hozzájuk.

A Corner széles halválasztéka egyébként is kitűnik a többi kaposvári étterem közül, a jelenleg zajló halas héten meg pláne, ezért is volt nehéz a választás, de szerencsénkre a rendkívül jól felkészült és készséges pincérek megkönnyítették a dolgunk. A teljesség kedvéért mindkét előételből rendeltünk, főételből pedig az általunk legizgalmasabbnak talált fogásokat - békacombot, bébipolipot illetve vadlazacot - választottuk. A különleges alapanyagok természetesen nyers formájukban is érdekeltek bennünket, ezért lesomfordáltunk a konyhába pár kép erejéig.

 

Minőségi alapanyagok a legjobb beszállítóktól

 

A konyhán futottunk bele Botondba, a város legfiatalabb - és sok nőnemű vendég szerint a legjóképűbb - konyhafőnökébe. Ilyen szépen dolgozik:

 

 

Névjegy
Magyar Botond 2011-ben tanulóként kezdett a Cornerben, itt is folytatta tanulmányai elvégzése után. 2014-ben mentorával, Harangozó Ferenc mesterszakáccsal és Hirsch Sándorral megnyitották a Trattoria La Prima-t, ahol másfél évig dolgozott. Ezután megfordult a hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarmon, majd 2015-ben egy svájci olasz étteremben szerzett újabb tapasztalatokat. 2016-ban, 21 évesen konyhafőnökként tért vissza a kaposvári Cornerbe.

Először az ember a szemével eszik, nem a szájával – tartja a mondás, melyet Botondék is jól ismerhetnek, hiszen maga a tálalás is kuriózum volt az előételektől a desszertig. Ugyanez igaz a kiszolgálásra is, hasonló profizmussal nem sok helyi étteremben találkozni. Mivel nem érezzük magunkat kompetensnek, hogy ezeket az ételeket kritizáljuk, a továbbiakban átadnánk a szót képeinknek, hogy legalább a szemetekkel jól lakhassatok. Annyit azonban el tudunk mondani, hogy városi szinten kiemelkedő, igazi fine dining élményben volt részünk. Ár-érték arányban is maximálisan korrekt volt, nem csak a minőség, a mennyiség tekintetében is. A hét végéig még tart a halas hét, próbáljátok ki ti is!

 

Újzélandi zöldkagyló pórés olivaágyon, pritamin toasttal,  sült koktélparadicsom fürtökkelSnidlinges palacsinta rolád garnélás rizottóval töltve, kókuszháncsos bundábanNorvég vadlazac bazsalikomos, paradicsomos kéregben, tejszínes snidlingmártásban, vajas burgonyapürévelGrillezett bébi polip fehérboros, tárkonyos, dijoni mustáros pácból sütve körtés burgonyapürévelZalai rántott békacombok és tarisznyarák zöldséges rétes koszorúbanBourbon vanília krémes rétestorta eperraguval

 

A következő hét a tradicionális ételeké, itt találjátok az étlapot és a következő hetek választékát!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: