2016. 07. 02., Szombat, 11:17

Leteszteltük Kaposvár legolcsóbb hamburgerét - 249 ft-ba került

Az egész úgy kezdődött, hogy ezt a HamPiz pizzériás szórólapot találtuk a postaládánkban:

Igen, jól látjátok: akár 199 ft-ért is vehettek burgert, ha 6 darabot rendeltek. Ha ez nem lenne elég, a szórólap másik oldalán ez áll: 

ha kedveled a gyorséttermi ételeket, de nem szeretnél adalékanyagokkal, ízfokozókkal teletömött ipari tömegtermékeket enni, akkor válaszd a burger sale-t, ahol kaposváron egyedülálló módon saját sütésű hamburgerzsemléből és saját készítésű húspogácsából álló kézműves hamburgereket kínálunk.

A fenti árak után, több kulcsszó is megrökönyödést váltott ki belőlünk, úgy mint a saját sütésű zsemle és a kézműves burger. 

WTF, hát hogyan lehet kihozni egy tisztességes burgert ennyiből? - ezt meg kell nézzük, gondoltuk. A szórólapon az is szerepelt, hogy hamburgereinket DRIVE IN rendszerben is kérhetjük, azaz csak odaállunk a kocsival és hozzák. Nem is haboztunk, odaálltunk, hogy egy autós tesztelés keretében bevizsgáljuk őket:

Amint látjátok nem ámítás volt a DRIVE IN felhívás, tényleg kihozták nekünk, kb. 20 perc kellett hozzá, ami nem is vészes. Az viszont problémás, hogy nem bírtak megjegyezni egy öt tételes rendelést, ugyanis a Giga BBQ burger helyett Giga Retro burgert kaptunk, amivel már csak a kóstoláskor szembesültünk, így a BBQ hambi kóstolás elmaradt. 

Mivel a szórólapról nem derült ki miket tartalmaznak a hambik, nekünk kellett alaposabb boncolást végeznünk, amit az alap Hamburgeren és a Sajtburgeren kezdtünk. Így néztek ki:

Amint a fenti képekből is kiderül, nem variálták túl az összetevőket, alulról felfele haladva: szósz, hagyma, némi saláta, hús, uborka, paradicsom, na meg a Sajtburgernél a sajt.

A bucin valóban látszik, hogy egyik boltban kapható termékre sem hasonlít, ízre és állagra viszont semmivel nem is jobb. A hús nem túl nagy, kinézete és állaga szintén nem bolti/fagyasztott voltáról árulkodik, fűszérezése egész jó, kóstolás után arra jutottunk, hogy kizárólag sertéshúst tartalmaz (az ára is ezt támasztja alá). Az első kellemes meglepetés a szósz, mely színében és ízében talán az ezersziget öntethez áll legközelebb. Vagy öntét?

A Big Spicy-nál ezek után már csak a csipős szószra voltunk kíváncsiak, hiszen a sima hambitól csak ez, na meg a dupla hús különbözteti meg. Ugyanazt is tudjuk róla elmondani, illetve hogy a csípős szósz nem csípett, de jó hogy legalább volt benne, feldobta kicsit.

Az első nagy meglepetés az angolok kiesése után a Big Retro burgernél jött, ami rögtön felvetett pár kérdést bennünk:

- hova vitte a kiscica a fél husit? vagy csak nem formázták meg?

A hús fura formáján kívül nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk - alapkellékek + csalamádé. 

Nem így a Giga Retro burgernél, amiben kerestük a harmadik húst, csak nem találtuk - még egy rejtéllyel több...

Nyilvánvaló hogy a HamPiz nem akar a Texas Burgerrel vagy a BistRoyallal versenyezni, a céljuk az volt, hogy a város legolcsóbb hambiját dobják össze, még épp elfogadható minőségben, és ez sikerült is. Ha a 250 ft-os alapburgert hasonlítjuk a 350 ft körüli Mekis-hez, azt kell mondjuk semmivel nem rosszabb, a Sajtburger a maga 269 ft-jával pedig szintén oké. 

Amire pedig oda kéne figyelni, hogy ne keverjék össze a rendeléseket, ne hiányozzanak egész/fél húsok, illetve szalvétát is lehetne mellékelni a kiszállított kajához...

Még több kaposvári kajateszt ITT 
 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: