Aris Aris

2021. 03. 31., szerda, 16:22

Unod a statisztikákat? Itt egy felkavaró animáció a COVID magyar áldozatairól - VIDEÓ

Egy éve már naponta kapjuk a részletes statisztikákat a koronavírus magyarországi helyzetéről, és furcsamód, sokak szeme már csak meg se rezzen a hihetetlen számok láttán, legyen szó a napi új megbetegedésekről, vagy halálozásokról.

Pedig az elmúlt időszakban nap mint nap több száz honfitársunk hal meg a koronavírus következtében, a legfrissebb adat pedig minden eddiginél rosszabb, több mint 300-an haltak bele egyetlen nap leforgása alatt a megbetegedésbe.

Végre valamelyest visszavett a járvány Somogyban

Végre valamelyest visszavett a járvány Somogyban

Megyénk eddig vezető helyen szerepelt a koronavírus fertőzötteket tekintve, de a legfrissebb adatok alapján úgy tűnik, hogy napok óta stagnál ez a szám, míg más megyékben ugrásszerűen megnőtt az új betegek száma.  

Mintegy erre felhívva a figyelmet készített egy animációt Olajos Tamás, amelyen látványos módon jelenítette meg a magyar halálos áldozatokat. Az adatvizualizáció 2020 márciusában indul, amikor még csak néhány, az áldozatokat jelképező vörös gomb hullik a tartályba, majd egyre csak érkeznek a golyók. Nyáron jön egy kis lassulás, majd szeptembertől egyre gyorsabban, februártól pedig már csak úgy ömlenek az égből a gömbök. Az animáció a március 28-ig rögzített adatok alapján készült, de ekkorra már teljesen megtelik az a bizonyos tartály, mely a következő időszakban valószínűleg még tovább fog telítődni.

 

Elgondolkodtató.