Aris Aris

2021. 03. 04., csütörtök, 09:41

Előbb a rendőrnek hajtott, majd a szalagkorlátot átugorva felhúzta a nyúlcipőt - VIDEÓ

Szinte már akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le kedd délután az M7-es autópályán, Zamárdi térségében, mikor egy embercsempészre csaptak le a rendőrök, aki előbb megtolta kicsit az elé beálló rendőrt, majd futásnak eredt.

A Somogy megyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya információja alapján 2021. március 2-án 15 órakor az M7-es autópályán Zamárdi térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú járművet. Az igazoltatás során kiderült, hogy a szerb sofőrön kívül az autóban nyolc – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt, -aki ki akarta vonni magát az intézkedés alól- és az utasokat elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozók a szerb sofőrt 2021. március 3-án - bűnügyi őrizetbe vétele mellett - embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

 

A férfi a vallomása során a bűncselekmény elkövetését beismerte.