Kaposváron adtak életmentő plazmát a koronavíruson átesett lányok - Először mesélték el történetüket

2020. 06. 11., Csütörtök, 13:36

Kaposváron adtak életmentő plazmát a koronavíruson átesett lányok - Először mesélték el történetüket

Ausztriában dolgoztak még a télen, ott is betegedtek meg, ám komolyabb panaszok nélkül estek át a koronavírus-járványon. Miután meggyógyultak és megtudták, hogy nagy szükség van a vérplazmájukra a vírus elleni küzdelem során, azonnal segíteni akartak, most pedig Kaposváron meg is történt az első, a jövőbeni betegek számára nagyon sokat jelentő plazmavétel.

A harmincas éveik elején járó barátnők Timi és Bianka még tavaly decemberben mentek ki Tirolba, ahol egy kis faluban dolgozták végig a szezont. Mármint dolgozták volna, ám egy hónappal a vége előtt a koronavírus-járvány miatt bezártak a vendéglátóegységek, őket pedig hazaküldték.

Kaposváron is várják plazmaadásra a koronavírusból felgyógyultakat

Kaposváron is várják plazmaadásra a koronavírusból felgyógyultakat

A héten jelentették be, hogy itthon is megkezdik a koronavírus-fertőzésen átesett embereknek a plazmavételét, hogy vérplazmáikat a betegek gyógyítására használják fel. Azóta tudományos konzorcium alakult az Operatív Törzs támogatásával, melynek szakmai partnere a magyarországi Plazma Pontokat működt

Nem is volt kérdés számotokra, hogy segítetek most, hogy átestetek a koronavíruson?

Timi: - Nagyon sokan mondják, hogy önköltségen utazgatunk Budapestre meg Kaposvárra, meg plazmát, vért adunk, nem is vagyunk normálisak. De tudod mi úgy vagyunk vele, hogy ha fordított esetben, ha betegebb lettem volna és rászorulnék az ilyen segítségre, akkor nekem is nagyon jól esne, ha volna két ilyen fiatal lány aki ha tud segíteni másokon, akkor szó nélkül adakozik. Ez nem volt kérdés, egyikünket se kellett nyaggatni, hogy menjünk csináljuk, azonnal erre a döntésre jutottunk, hogy ezt együtt végigcsináljuk.

 

Példamutató hozzáállás lányok, köszönjük, és jó egészséget kívánunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: