2024. 01. 16., Kedd, 15:43

Ezek voltak 2023 legnézettebb somogyi rendőrségi ügyei

A Somogy Vármegyei Főügyészség 2023-ban is hetente fényképpel és videóval illusztrált sajtóközleményekkel és tájékoztatókkal adott betekintést a Somogyban történt, bűnügyekről. Ezek közül válogatták ki a legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseteket.

Szexuális visszaélések fiatalkorúak ellen

2023 januárjában számolt be a Főügyészség egy olyan fiatalkorú fiúval szemben történt vádemelésről, aki két gyermekotthonban is szexuálisan zaklatta a tizenkettedik életévüket be nem töltött gyermekeket.

A Főügyészség továbbá olyan szexuális visszaélésről is hírt adott, amely bűnügyben a hatvanas éveiben járó férfi a kiskorú fiúval kialakított bizalmi viszonyát a sértett megrontására használta fel.

Áldatlan állapotok az illegális kaposvári idősotthonban
A tavalyi esztendő első felében jelentette meg a Főügyészég azt a közleményt, mely szerint egy idősebb asszony a hatósági engedély nélkül üzemeltett kaposvári idősotthonban nem gondoskodott megfelelően a sértettekről, az alapvető higiénés, valamint járványügyi szabályokat sem tartotta be, ami az idős, elesett gondozottak életének közvetlen
veszélyeztetéséhez vezetett.

Emberölési ügyek

A vármegyében több minősített emberölési ügyben történt vádemelés az elmúlt évben.
Januárban arról szólt az egyik sajtóközlemény, hogy a vádlott nő eltitkolt terhességéből született újszülöttjét egy folyadékkal teli vödörben hagyta megfulladni

Egy áprilisi közlemény szerint a kóros elmeállapotú fiatal terhelt pedig előre kitervelten, a közös vadászat után lőtte
le édesapját saját vadászpuskájával Barcs közelében.

Szeptemberben egy olyan megrázó bűnügyről tudósított a Főügyészség, amelyben a külföldi állampolgár férfi idős, járásképtelen édesanyját hagyta sorsára a Pusztakovácsi külterületén lévő erdőben.

300 milliós költségvetési csalás
A vármegyét érintő kiemelkedő tárgyú súlyú költségvetési csalásról is beszámoltunk, ugyanis a Somogy Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal az eredményesen működő, hulladékfeldolgozással foglalkozó cégeket vezető budapesti férfival szemben, aki hat társa bevonásával olyan számlagyárakból álló céghálót hozott létre, amellyel 300 millió forintos vagyoni hátrányt okozva csökkentette a cégei által fizetendő általános forgalmi adót.

Kábítószeres bűntények
A kábítószeres bűnözés körében is több nagy tárgyi súlyú bűncselekmény miatt történt vádemelés az elmúlt évben, többek között a Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal az ötvenes éveiben járó brit állampolgárságú nővel szemben, aki egy Kaposvár környéki faluban, a háza kertjében több mint 100 tő marihuánát termesztett.

Nem kerülhette el a felelősségre vonást az a kokainnal kereskedő házaspár sem, akik 2023 márciusában történt elfogásukig több mint 40 alkalommal adtak el kábítószert az ismerőseiknek, így többmillió forintos bevételre tettek szert.

Halálos baleset

A közlekedési bűncselekmények körében 2023 májusában tájékoztatta a Főügyészség a nyilvánosságot egy Gamás melletti halálos kimenetelű balesetről, amit a fiatalkorú vádlott ittasan vezetve okozott

Az elmúlt évek legnagyobb hulladékbotránya

Júliusban a Főügyészség beszámolt a 1.900 tonna, Olaszországból származó hulladék kaposvári és pécsi bérelt ingatlanokon történt lerakásáról.

Balhé a siófoki bulisétányon
Az idei nyár bűnügyi szempontból talán kevésbé volt eseménydús a Balaton-parton, azonban így is volt miről beszámolni, többek között arról a három biztonsági őrrel szembeni vádemelésről, akik bosszúból támadtak rá egy baráti társaságra a Petőfi sétányon, mivel korábban tettlegességig fajuló vitába keveredtek az egyik szórakozóhely alkalmazottjaival.

Orrtörés lett baráti focimeccs vége
A Somogy Vármegyei Főügyészség videós sajtóközleményei közül népszerű volt az a hír, melynek lényege szerint az egyik kaposvári műfüves futballpályán történt orrtöréssel járó verekedés miatt szakadt félbe a mérkőzés.

Magassarkú cipővel támadt főnökére

Az a videó is nagy nézettséget produkált, amikor az árufeltöltőként dolgozó nő egy munkahelyi vita hevében magassarkú cipővel támadt főnökére.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: