2023. 09. 01., Péntek, 09:35

Egy somogyi erdőben hagyta sorsára járásképtelen édesanyját - Az idős néni ott helyben lelte halálát

A férfi az idős, beteg édesanyját kitette, majd ott hagyta a Somogy vármegyei Pusztakovácsi erdős külterületén. Emberölés miatt emelt vádat ellene a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Nyugdíjas, beteg édesanyján élősködött az agresszív férfi

Az ötvenes éveiben járó, munkanélküli férfi 2022 nyarától albérletekben élt édesanyjával, az ő nyugdíjából éltek. Az idős nő egészségi állapota 2022 augusztusától jelentősen megromlott, csípőműtétjét követően korlátozottan, járókeretet, valamint kerekesszéket használva, segítséggel tudott csak közlekedni. 

Ivott, verte szerencsétlen asszonyt

A férfi az albérletekben való tartózkodásuk során rendszeresen fogyasztott alkoholt, ittasan többször kiabált a sértettel, továbbá esetenként bántalmazta

Napokig egy autóban éltek

A férfi 2022 októberében az ellátásra szoruló édesanyjával több napon keresztül a környéket járta, a hideg idő ellenére mindvégig a járműben tartózkodtak, abban is aludtak.

Egyszerűen magára hagyta az erdőben mozgásképtelen édesanyját, esélyt sem hagyott neki

A napokig tartó autózást követően, Pusztakovácsi külterületén, egy elhagyatott erdős részen a járműből legyengült édesanyját kirakta, ruhákat terített rá, járókeretét el nem érhető távolságra dobta, majd a magáról gondoskodni nem tudó idős nőt a sorsára hagyta. Édesanyja kihűlés következtében hunyt el, testét halála után, napokkal később találták meg

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: