2023. 07. 03., Hétfő, 09:13

Egy kaposvári férfi irányította az illegális hulladékbizniszt - Újabb részletek a hulladékbotrányról

További információkat közölt az ügyészség a nagy port kavart hulladéküggyel kapcsolatban. A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű, az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki a vád szerint pécsi és kaposvári bérelt ingatlanokra vitetett közel 1.900 tonna olasz hulladékot.

A férfi fegyházbüntetésre ítélése után 2019-ben szabadult, ami után különböző vállalkozásokba kezdett a más nevén lévő, de ténylegesen általa irányított cégeken keresztül.

Kaposfüreden és két kaposvári helyszínen 1400! tonna Olaszországból származó hulladékot tárolt illegálisan egy pécsi cég

Kaposfüreden és két kaposvári helyszínen 1400! tonna Olaszországból származó hulladékot tárolt illegálisan egy pécsi cég

Szita Károly péntek reggeli interjújában közölt részleteket a csütörtökön megszellőztetett botrányos hulladéküggyel kapcsolatban.

A férfi által képviselt egyik gazdasági társaságot a hulladékgazdálkodási hatóság ugyan nyilvántartásba vette, azonban hulladékgazdálkodási engedélyt nem adott ki. A vádlott ennek ellenére olasz vállalatokkal hulladékkezelési szerződéseket kötött, amelyekben nem veszélyes – jobbára műanyag, textil és papír – hulladék Magyarországra történő szállítását vállalta.

2022 januárja és 2022 júliusa közötti időszakban több kamionnyi szemetet hozatott Pécsre és Kaposvárra Olaszországból, amit a cégei által bérelt, lakóövezetek melletti telkeken helyezett el.

A vádlott által engedély nélkül gyűjtött és tárolt, különösen jelentős mennyiségű hulladék súlya megközelíti a 1.900 tonnát

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: