2023. 10. 02., Hétfő, 09:48

Folytatódik a barbár sorozat: Most japán cseresznyefákat próbálnak gázolajjal mérgezni Zamárdiban

Évek óta újra és újra pusztításba kezdenek bizonyos Balaton-parti ingatlantulajdonosok, akiket zavarnak a fák a kilátásban. 2020-ban Zamárdiban gázolajjal, 2021-ben ugyanitt fűrésszel, 2023-ban Siófokon gázolajjal mérgezték a fákat. Nemrég valaki 18 fát mérgezett meg a zamárdi strandon, gázolajat öntöttek a 4-5 éves japán cseresznyefák tövére. Az elkövetőkön kívül mindenki nagyon dühös a barbár környezetkárosítás miatt.  

A polgármester szerint elég könnyen beazonosítható az a kör, aki nem szeretné, hogy nagyra nőjenek a fák, mert úgy rontanák a kilátást a tóra.

Barbárság! Lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak siófoki fák törzsébe

Barbárság! Lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak siófoki fák törzsébe

A közelmúltban ismeretlenek lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak több siófoki fa törzsébe is a Balaton partján – írta Facebook-posztjában Siófok polgármestere, Lengyel Róbert.

Ezzel több mint egymillió forintos kár keletkezett, a sétányon ki kellett cserélni az olajjal szennyezett talajt is. Csákovics Gyula polgármester szerint húsz évvel ezelőtt még nem voltak ilyen esetek, mostanában szaporodtak el a famérgezések.

Nálunk két helyszín érintett és ez elkeserít. Egyértelműen a kilátást zavarja, ha felnőnek ezek a fák és vannak személyek, akik nem tudják ezt elviselni

Közben az északi parton, Csopakon, szintén a strandon egy öreg fát fúrtak meg több helyen és öntöttek a lyukakba mérgező anyagot.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: