2021. 05. 17., Hétfő, 13:06

Tavaly gázolajjal, idén fűrésszel pusztítják a facsemetéket Zamárdiban

Tavaly gázolajjal, idén pedig fűrésszel estek neki a fiatal facsemetéknek Zamárdiban. Arra ugyan nem derült fény, hogy kinek vannak útjában a fák, de a helyieknek van rá tippjük - írja a 24.hu

Nagyon dühösek a zamárdiak arra az ismeretlen tettesre, aki fiatal csemetéket fűrészel ketté a Balaton-parti településen. A tettes egy bizonyos szögben és mélységben bevágásokat ejt a fák törzsein, hogy az első nagyobb viharnál, erősebb szélnél kettétörjenek. Március elején a sétány és a part között álló nyírfákat fűrészelték ketté ezzel a módszerrel, majd május elején a sétány és egy társasház kerítése közti fákat is. Senki sem tudja, hogy ki állhat a fairtás hátterében, de a helyiek azt mondják: a facsemeték a közeli társasház és a Tihanyi-félszigetre néző panorámája között állnak, így ezt a látványt takarnák el, ha jó pár év múlva megnőnek. Azonban vannak olyan fák is, amelyek nem takarták a kilátást, mégis belevágtak.

Tavaly februárban nem messze a fafűrészelés helyszínétől gázolajat öntöttek az Újszülöttek ligete park fáinak tövébe. Itt egyébként minden, a településen született kisbaba után ültetnek egy fát, az önkormányzat feljelentést is tett az ügyben, és szó esett arról is, hogy térfigyelő kamerákat szerelnek fel az Újszülöttek ligetéhez. Az első, gázolajos farongálásnál környezetkárosítás miatt indult eljárás a rendőrségen, de végül ezt sima rongálássá minősítették át.

Mivel azonban nem derült ki, hogy ki is az elkövető, a nyomozást felfüggesztették.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: