2-0-ról állt fel a Kaposvár, de újra előnyben a Nyíregyháza

2023. 03. 30., Csütörtök, 09:41

2-0-ról állt fel a Kaposvár, de újra előnyben a Nyíregyháza

A negyeddöntő párosítása során még nem vívott ilyen szoros mérkőzést egymással a két csapat mint amilyet szerdán Nyíregyházán, az immár harmadik összecsapásukon.

Pedig a meccset úgy kezdte a Kaposvár, ahogy abbahagyta legutóbb, mintha nem is ők volnának hazai pályán Godó és Szedmák révén már az első szettben komoly előnyt tudtak kiharcolni a lányaink. Sorra jöttek a szép megoldások, már 14-21 is állt az eredményjelzőn amikor a hazaiak kezdtek magukhoz térni. Sajnos mi nem tudtuk a maradék néhány pontot időben bevinni, 24-25-nél pedig a Nyíregyháza még fordított is, így az első szettet bár rendkívül szorosan, de be tudták húzni, 27-25, 1:0.

A második felvonásra bennünk maradt az előző szett végjátéka, a Nyíregyháza pedig nem követte el azt a hibát mint mi, nem engedtek a végére felzárkózni, nagy előnnyel végig vezetve, magabiztosan húzták be a másodikat is, immár 2:0 állt az eredményjelzőn (25-17).

Itt azonban mindent vagy semmit alapon felszívta magát a Kaposvár, 2-3 pontos előnyt sikerült kiépíteni majd végig megtartani, a végjátéknál pedig Ubavic gondoskodott arról, hogy  ezúttal ne tudjon rendesen felzárkózni a Nyíregyháza, 18-23-nál pedig előbb Bodovics, majd Szedmák blokkolt szépen, 19-25, szépít a Kaposvár.

Ebből újra erőt lehetett meríteni, a hazaiak nem nagyon tudták hirtelen mi történt, erről tanúskodott a 0-6-os kezdés is a negyedik szettben. Aztán szépen lassan elkezdték gyűjteni ők is a pontokat és megint akkor váltak élessé, amelyben eddig mindig erős a Nyíregyháza: a végjátékban. 18-22-nél megint megálljt parancsoltak, ász nyitásokkal és szép támadásokkal felhozták magukat egészen 21-22-ig, itt viszont két legponterősebb játékosunk Szedmák és Ubavic segített minket szettlabdához, amit kétszer ugyan megint kivédekezett a hazai csapat, de végül egy rontott nyitásnak hála sikerült kiegyenlítenünk, 23-25, 2:2.

Jöhetett újra a 15 pontig tartó ötödik szett, amit ismét mi kezdtünk jobban, ám a Nyíregyháza mintha tudta volna, hogy ha ezt elveszítik szombaton Kaposváron már nagyon nehéz volna továbbjutni a legjobb négybe, így a végsőkig harcoltak minden labdáért. Ez parázs labdameneteket hozott, ráadásul a szerencse is átpártolt a hazaiakhoz, így előbb egyenlíteni, majd elhúzni is képesek voltak, sajnos nem tudtunk már rendesen felzárkózni, 15-10-el náluk a harmadik szett, végül 3:2-re nyerték immár második meccsüket.

A mérleg nyelve így újra a Nyíregyháza felé billen, viszont szombaton újra Kaposváron csap össze a két csapat, ahol azért nem sok babér termett a vendégeknek legutóbb.

Kaposvári részről látni az előrelépést, 2:0-ról felállni idegenben mindenképp megsüvegelendő, ha sikerülne itthon nagy számú közönség előtt megmutatni mi minden van a csapatban, lehet az a lendület egészen az ötödik mérkőzésig tartana, ráadásul úgy, hogy már tudjuk, Nyíregyházán is lehet szetteket nyerni.

Folytatás tehát szombaton 18 órától Kaposváron, melyen minden kaposvári szurkolóra nagy szükség lesz!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: