2023. 03. 10., Péntek, 14:41

Nagyon kevésen múlott csak, de végül negyedik helyen zárt a KNRC a Magyar Kupában - GALÉRIA

Vasárnap este a fővárosban rendezték meg a DRK Magyar Kupa döntőit, melyen a kaposvári lányok a bronzért csatázhattak. Az ellenfél a Nyíregyháza volt, akikkel az idény során már két komoly mérkőzést is vívtunk, ám vasárnap az eddigieknél nagyobb volt a tét, a Magyar Kupa bronzérméért harcolhatott a KNRC.

A mérkőzés pedig egy kaposvári ponttal kezdődött, Ubavic rögtön hozzánk ragadta az előnyt, amit a szett egésze alatt szépen tartott is a csapat. A Nyíregyháza rendre próbált felzárkózni, de túl sok volt náluk a hiba, a kaposváriaknál pedig nagyon ültek a blokkok, így féltávnál 4 pontos előnyt tudtunk kiépíteni. A hajrában Ubavic, Gyimes és Bodovics is szépen odatette magát, az egész csapat nagyon egyben volt, szép feladások, fogadások és blokkok jellemezték az egész szettet, kétség sem volt afelől, kié lesz az első: 25:20, 1-0-ra vezet a Kaposvár.

A második felvonást is úgy folytattuk, ahogy az elsőt abbahagytuk, a Nyíregyháza csak a mi hibáinkból tudott pontot szerezni, igaz, három nyitásunk is az ő malmukra hajtotta a vizet. A védekezésben viszont továbbra is nagyon jók voltunk, Gyimes kiemelkedően blokkolt, fej-fej mellett haladt a két együttes. Féltávnál egy időkérést követően Szedmák taposott rá a gázra, sikerült így elhúzni már négy pontra is, amit a végéig tartani is tudtunk, megvolt a második szett is, 25:21, 2-0 ide, félig zsebben a bronzérem.

Viszont amilyen jól álltunk két szett után, olyan rosszul kezdtük a harmadikat. Hat pontos előnyt engedtünk rögtön az ellenfelünknek, amit csak nagyon parázs labdamenetek árán tudtunk szépen lassan törleszteni, ez sokat ki is vett a lányokból, de azért a végjátékra újra sikerült három pontra olvasztani a hátrányunkat. Itt viszont a szerencse sem volt már velünk, több videóelemzés is szükséges volt egy-egy pont eldöntése érdekében, ezeknél pedig rendre néhány centiméteren múlott, hogy nem hozzánk kerültek az értékes pontok. Szépített a Nyíregyháza, 22:25, 2-1.

Ami pedig a harmadik szett végét jellemezte, velünk maradt a negyedikre is: apró hibák, feljavuló Nyíregyháza, centiken múló pontok. Ugyan itt egy darabig tudtuk magunkat tartani, ám a végén már pontosan látszott, hogy egy ötödik szett fog dönteni a bronz sorsáról, hihetetlen honnan jött fel a Nyíregyháza, minden összejött nekik, nálunk pedig megremegtek a lábak, 15:25, 2-2.

Ahogy pedig az várható volt egy éremcsatától, parázs utolsó szett kerekedett a végére. Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt a vezetés, és bár sokáig úgy tűnt, hogy a Kaposvár tartani tudja 1-2 pontra maga mögött a Nyíregyházát, azok rendre felzárkóztak. Előbb 11-9, majd már 12-10 és 13-11 állt az eredményjelzőn, itt már tényleg úgy tűnt, Kaposvárra kerül az az érem, ám megint nem velünk volt a szerencse. Előbb egy rossz nyitás, majd egy pontot érő sánc és máris egyenlő volt az állás, ezt követően pedig már vezetett is a Nyíregyháza. Itt még épphogy tudtunk egyenlíteni, így 14-14-nél még két pont kellett az éremért, ám itt sem nekünk kedvezett a szerencse. 14-16-al behúzta a végső szettet a Nyíregyháza, így a Kaposvár a negyedik helyen végzett a Magyar Kupában.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: