2022. 04. 08., Péntek, 09:36

Most épp így fog kinézni a Deseda-kemping

Teljes átalakulás vár a kaposvári Deseda-kempingre - adta hírül a minap az epiteszforum.hu. Mint írják, a közel 38 ezer négyzetméternyi területen az összes meglévő épületet elbontják, teljes új infrastruktúrát és új épületegyütteseket terveznek. A négycsillagos kemping megvalósítására már keresi a kivitelezőt az önkormányzat. A látványtervek nagyon tetszetősek, már csak az a kérdés, hogy a sokadik variáció után ez elkészül-e, és mikor?

2018-ban még ezt a látványtervet mutatták be:

A 2,54 milliárd forintos fejlesztési terv új közműhálózatot, korszerű közös helyiségeket, apartmanokat, lakókocsis beállókat és sátorhelyeket, belső utakat és parkolókat ígért.

2021-ben a városvezetés újra ismertette a fejlesztés akkori terveit, mely szerint 2 milliárd forintot költenének a fejlesztésre. Az építkezés a tervek szerint még tavaly megkezdődött volna, és egy desedai homokozs plázs is szerepelt benne.

A 2022.04.07-i tervek szerint - melyre már keresik a kivitelezőt - a közel 38 ezer m2-es területen a meglévő épületeket elbontják, teljes új infrastruktúrát és új épületegyütteseket létesítenek. A kemping négycsillagos lesz, az előtte lévő, ugyancsak önkormányzati tulajdonú területen parkolót alakítanak ki, valamint rendezik a terület környezetét is. 

A közbeszerzési értesítőben azt is írják, hogy a fafelmérési terv alapján 63 fát is kivágnának a szükséges engedélyek megszerzésével. Az épületegyüttes részeként

kialakítanak többek között recepciót, éttermet főzőkonyhával, vizesblokkot, közösségi tereket, bogárcsozóhelyet, színpadot nézőtérrel, strandot, mobilházakat, sátorhelyeket, lakókocsi-állásokat, és felújítják az öntött gumiburkolatú sportpályát

A terveket a H-BON Mérnöki Iroda jegyzi, galériánkban látható néhány látványterv a kempingbe tervezett vízi világról, a recepció-étterem épületről és a vizesblokkról. 

Őszintén reméljük hogy hamarosan ezekkel a tervekkel megkezdődik végre a jobb sorsra érdemes kemping újjászületése!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: