2021. 12. 08., Szerda, 09:44

Jövőre Pécsre kerülhet a Youth Football Festival

Évek óta pedzegetik, most pedig elég komoly rá a sansz, hogy 15 év után a szomszédos megyeszékhelyre költözik a Youth Football Festival.

Ugyan a hivatalos oldalaikon még mindig az a kommunikáció, hogy 2022-ben július 14. és 20. között Kaposvár ad otthon a sportfesztiválnak, a pécsi önkormányzat közleménye szerint mindez már az ő városukban jön majd létre:

A grandiózus diákfesztiválon az elmúlt 15 évben 65 országból összesen 3069 sportcsapat vett részt, együttesen 45.641 fiatal mérte össze erejét. Az ország egyik legjelentősebb utánpótlássport-fesztiválját három sportágban, labdarúgásban, kosárlabdában és kézilabdában hirdetik meg, tíz korosztály számára, fiúknak és lányoknak egyaránt - áll a közleményben.

Úgy fogalmaznak, a programsorozat kinőtte Kaposvárt, ezért Pécs került szóba lehetséges helyszínként. A pécsi önkormányzat népjóléti és sportbizottságának elnöke azt közölte, a szervezők keresték meg a városvezetést a költözéssel kapcsolatban.

A fesztivált egy nagyon komplex eseménynek tartjuk, ami nemcsak a versenyzőknek fontos a nemzetközi tapasztalatszerzés és a sportélmények miatt, hanem a város számára is. A kísérő szülőkkel és felnőttekkel együtt évente több ezerfős vendégsereg ugyanis jelentős forgalmat generálhat a nyári hónapokban a pécsi vendéglátásban, a résztvevők pedig messze földre viszik magukkal Pécs hírnevét, ezzel elősegítve városmarketingünk sikerét - mondta Fogarasi.

Ha a közgyűlés is belemegy, a testület és a költségvetési és gazdasági bizottság támogatásával az önkormányzat 5 millió forinttal támogatja a pécsi fesztivált.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: