2020. 05. 26., kedd, 16:50

Elmarad az idei Youth Football Festival

Az a kaposvári fesztivál, melynek legfőbb eleme a sport, idén elmarad, jelentette be a polgármester, bár erről a Youth Football Festival hivatalos felületein továbbra sem találtunk semmilyen információt. A tornára négy különböző földrészről utaztak volna Kaposvárra kísérők és fiatalok, ami a járványhelyzeti kockázat miatt valóban nem lett volna túl jó ötlet. 

Eddig zsinórban 15 éven át került megrendezésre a focifesztivál, ám úgy tűnik, idén nem lesz egy teljes héten át hangos a fiataloktól a belváros. Általában közel 3000 fiatal utazik ilyenkor Somogy megyeszékhelyére, hogy összemérje tudását és a sporton keresztül kialakítson más nemzetek sportolóival egy kapcsolatot, ami a későbbiekben akár meghatározó is lehet.

 

 

Sokan örülni fognak, hogy idén elmarad a rendezvény, hiszen rengeteg visszajelzést szoktunk kapni arról, hogy sok kaposvári lakost zavarnak a gyerekek, szemetesek lesznek az utcák, hangosak későn a közterek, viszont a tinédzserek pont, hogy imádják a belvárosi nyüzsgést. Egy hétig végre egy olyan esemény van a városban, ami kimondottan annak a korosztálynak szól, aki bulizni még nem mehet, de a focifesztre már igen, így minden 12-16 éves érzi úgy, hogy a főtéren van ezen a héten a helye! Ezt a 2019-es focifeszt képei is bizonyítják. 
 
Megérkeztek az első fecskék - Bevették a fiatal sportolók a Kossuth teret - GALÉRIA

Megérkeztek az első fecskék - Bevették a fiatal sportolók a Kossuth teret - GALÉRIA

Csütörtökön megérkeztek az első fiatalok városunkba, elfoglalták szállásaikat, barátkoztak Kaposvárral és megnézték a fesztiválfalut is a Kossuth téren. Ugyan még nem érkezett meg mindenki, erre majd pénteken kerül sor, de már most is lehetett találkozni éneklő, mozgolódó fiatalokkal, akik alig...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: