2021. 04. 22., Csütörtök, 11:00

Szombaton nyithatnak a teraszok, 11 óráig kitolják a kijárási tilalmat!

Gulyás Gergely a csütörtök délelőtti Kormányinfón elmondta: holnap elérhetjük a 3,5 millió oltást, hétvégén nyithatnak a teraszok.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, az adatok alapján szombaton a vendéglátóhelyek teraszai így kinyithatnak. Másik fontos intézkedés még, hogy módosul a kijárási tilalom kezdete is, így a teraszok és az üzletek is fél 10-ig nyitva lehetnek, 11 órától lesz a kijárási tilalom kezdete. 

Elhangzott az is, hogy a héten döntés születik arról, milyen többletjogokat ad a védettségi igazolvány, melyet majd Orbán Viktor miniszterelnök fog bejelenteni. Az oltásba regisztráltak száma már 4 millió 400 ezer, ebből 4 millióan várhatóan a jövő héten már be is lesznek oltva. A nyári táborokat illetően kijelentette, hogy ezt csak remélni lehet, a járványhelyzet fogja meghatározni, májusban döntenek majd erről is.

A külföldi nyaralásokkal kapcsolatban azt mondta Gulyás, hogy aki be van oltva, az utazhat külföldre is, hiszen nagyobb biztonságban van, mint aki itthon marad oltás nélkül. Hozzátette, a gyártók 6 hónapot garantálnak a védettségből, ennél hosszabb távra nincsenek információk, lehet, hogy szeptemberben újra kell majd oltani.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: