2021. 04. 21., szerda, 14:01

Kissé visszaesett az oltás üteme, csúszhat a terasznyitás időpontja

3.363.596-nál áll a beoltottak számlálója a hivatalos adatok szerint, így további közel 140 ezer oltás kell ahhoz, hogy életbe lépjenek az enyhítések, és kinyithassanak például a vendéglátóegységek teraszai.

Szinte lehetetlen, hogy elérjük az elhangzottak szerint csütörtökre a 3.5 milliót, de még a pénteki nyitás is veszélybe kerülhet, ha a mögöttünk álló napok tendenciája folytatódik az oltások terén. Az elmúlt 3 napban ugyanis 111 ezren kaptak első adagos vakcinát igaz, ebbe a számba beletartozik egy vasárnapi adat is (vasárnap +13 846, hétfő + 50 627, kedd + 46 544). Így tehát csütörtökön még szinte lehetetlen, hogy elérjük az áhított 3.5 milliót, de már a péntek is billeg, a legvalószínűbb, hogy a teraszok számára szombaton adnak majd zöld utat.

Nyitnak a kaposvári kocsmák, kávézók - Ezeket a teraszokat élvezhetitek a jövő héttől!

Nyitnak a kaposvári kocsmák, kávézók - Ezeket a teraszokat élvezhetitek a jövő héttől!

Szerdán jelentette be Orbán Viktor, hogy 3,5 millió beoltottnál - nagyjából április 21-én - jöhet az enyhítések következő lépcsője, így a vendéglátóegységek kinyithatják teraszaikat. Ez érint számos éttermet, melyek eddig kiszállítással működtek, a kocsmák, kávézók viszont hónapok óta először...

A minap beszámoltunk arról is, hogy egyes információk szerint a következő enyhítések, melyek 4 millió beoltottnál lépnek érvénybe a szállodákat, fürdőket, mozikat, színházakat és kulturális rendezvényeket érintik majd, viszont ezek látogatásához 18 év felett kötelező lehet a védettségi igazolvány.

4 millió beoltottnál nyitnak a szállodák, fürdők, mozik, de kötelező lesz a védettségi igazolvány

4 millió beoltottnál nyitnak a szállodák, fürdők, mozik, de kötelező lesz a védettségi igazolvány

A Magyar Hírlap információi szerint következő lépésként a kormány nagyobb engedményeket fog tenni, mely érinti a kultúra és vendéglátás minden területét.

Közben a szerdai Operatív Törzs sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a kormány az egyetemi oltópontokon kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert. Itt 70 ezer regisztrált SMS-ben kap értesítést, hogy foglaljon magának időpontot jövő hétfőre, keddre vagy szerdára oltásra, melyeket Pécsen, Debrecenben, Szegeden vagy Budapesten fognak beadni.

Müller Cecília kiemelte, hogy bár magasan platózunk, az adatokon már egyértelműen látszik, hogy csökken az új fertőzöttek száma, ezért pedig rendkívül büszke az oltási munkacsoportokra.

 


Jövő héttől mind az ötféle vakcina egyszerre lesz elérhető az oltópontokon, ezeket az igényeknek megfelelően fogják majd a jelentkezőknek beadni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: