2021. 04. 20., kedd, 16:21

4 millió beoltottnál nyitnak a szállodák, fürdők, mozik, de kötelező lesz a védettségi igazolvány

A Magyar Hírlap információi szerint következő lépésként a kormány nagyobb engedményeket fog tenni, mely érinti a kultúra és vendéglátás minden területét.

Az adatok szerint leghamarabb pénteken lehet meg a 3.5 millió beoltott, melynek értelmében életbe lépnek az újabb lazítások, nyithatnak a vendéglátóegységek teraszai, melyeken ráadásul a maszkokat sem kell majd viselni, csak az alkalmazottak számára teszik azt kötelezővé.

Nyitnak a kaposvári kocsmák, kávézók - Ezeket a teraszokat élvezhetitek a jövő héttől!

Nyitnak a kaposvári kocsmák, kávézók - Ezeket a teraszokat élvezhetitek a jövő héttől!

Szerdán jelentette be Orbán Viktor, hogy 3,5 millió beoltottnál - nagyjából április 21-én - jöhet az enyhítések következő lépcsője, így a vendéglátóegységek kinyithatják teraszaikat. Ez érint számos éttermet, melyek eddig kiszállítással működtek, a kocsmák, kávézók viszont hónapok óta először...

A Magyar Hírlap információi szerint 4 millió beoltottnál várható a szállodák, fürdők, mozik, színházak és más kulturális rendezvények újranyitása, melyeket 18 éves kor felett védettségi igazolvány birtokában lehet majd látogatni.

A vendéglátószektor is megkönnyebbülhet a bűvös 4 milliós számnál, ugyanis a teraszok után a belső terek is nyithatnak, itt viszont már a vendégeknek is kell hordaniuk maszkot, ami természetesen fogyasztás idején nem szükséges. Az információk szerint az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolványt.

 

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: