Két ponton múlott a bronzérem, negyedik helyen zárt a Diamant

2021. 04. 18., vasárnap, 18:33

Két ponton múlott a bronzérem, negyedik helyen zárt a Diamant

Története során először végzett a negyedik helyen női röplabdacsapatunk az Extraligában, miután küzdelmes mérkőzésen végül 2-3 arányban, 2-3-as összesítéssel kikapott a fővárosi Vasas Óbuda csapatától.

Egészen elképesztő szezont tudhat maga mögött az 1. MCM Diamant Kaposvár, hiszen nemhogy egy, de mindjárt három történelmi eredményt is elértek idén lányaink. Először első magyar csapatként bejutottak nemzetközi porondon a Challenge Kupa legjobb 4 csapata közé, majd első alkalommal érmet szereztek a Magyar Kupában, miután a bronzmérkőzésen nyerni tudtak, most pedig a hosszú bajnokság kiemelkedő negyedik pozíciójában végeztek, miután egy rendkívül szoros párharc során, végül 2-3 arányban maradtak csak alul a Vasas ellen.

Elképesztő végjáték – Kaposvári bronzérem a Magyar Kupában

Elképesztő végjáték – Kaposvári bronzérem a Magyar Kupában

Megszerezte első érmét a Magyar Kupában a Kaposvár női röplabdacsapata, miután elképesztő összecsapáson 3-2 arányban győzte le az Újpest csapatát a bronzmérkőzésen.

Nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni a lányokról akik idén igazán büszkévé tették a kaposvári szurkolókat, a pontot az i-re pedig vasárnap pakolhatták volna fel. Négy rendkívül kiélezett összecsapást követően végül a sorsolás úgy hozta, hogy a mindent eldöntő mérkőzést hazai pályán játszhatják a csajok, amely egy ilyen hosszú és izgalmas szezon méltó lezárásának ígérkezett. Így is lett.

 

 

Ugyan a mérkőzést a Vasas kezdte jobban, és az első szettet magabiztosan hozni is tudta, a Kaposvár nem adta fel, és egy igazán fordulatos szett során sikerült egyenlíteni. Aztán egy rendkívül kiélezett menet jött, amit 24:26 arányban hozni tudott a Vasas, így újra mehettünk az egyenlítésért ami sikerült is, 25:21, jöhetett a mindent eldöntő szett. Itt aztán tényleg minden apróságokon múlott csupán, ugyan mi kezdtünk jobban, de a vendég együttes fordítani tudott, majd 13-14-es állásnál sem hibáztak, így mindössze két ponton múlott a bronzérmünk. Szégyenkezni így sincs okunk, hihetetlen mérkőzések voltak, az utolsó pillanatig kiélezett párharc volt ez, ami még inkább megerősítette az ország női röplabdacsapataiban azt, hogy bizony a Kaposvárral számolni kell.

 

Minden elismerésünk a lányoknak, gratulálunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: